بدیهی است اگر برای مطالعه عینک دوربین بزنیم و برای رانندگی عینک نزدیکبین، حتی استفاده از ابزاری مانند عینک نمیتواند هیچ کمکی به ما بکند و حتی میتواند شرایط را برای ما بدتر هم بکند.
به عنوان مثال با مشکل تاری دید و تشخیص در خیابان و جادهای که داریم با عینک نزدیکبین رانندگی میکنیم، تصادف کنیم یا با زدن عینک دوربین برای مطالعه به مشکل برمیخوریم و نمیتوانیم کلماتی که پیش چشمانمان ردیف شدهاند را بهدرستی بیینیم.
حالا بیایید از این مثال به زندگی عاطفی، عشقی و خانوادگی برگردیم. در طول زندگی و از لحظهای که با طلوع خورشید و نورپاشیدنش در آسمان چشم باز میکنیم و بیدار میشویم تا لحظهای که سیاهی شب دامنش را بر سر آسمان بکشد و ما به خواب برویم در برابر بسیاری از موضوعات و چالشها قرار میگیرم که باید آنها را مدیریت و تدبیر کرده و گاهی هم لازم است تا از کنار آنها عبور کنیم.
اینجاست که لازم است دوباره از عینکها استفاده کنیم؛ عینکهایی همچون عینک خوشبینی که بهخصوص در سختیها و مواجهه با بعضی آدمها خیلی به دردمان میخورد. گاهی باید عینک بدبینی، ریز بینی و باریکبینی را از چشم برداشت و گاهی وقتها هم باید عینکهای سیاه و تیرهای به چشممان بزنیم که بعضی چیزها را نبینیم و از کنارشان عبور کنیم.
این نوع شیوه رفتاری بهخصوص در روابط اجتماعی ما با خانواده، همکاران و دیگرمحیطهایی که در آنها حضور داریم، میتوانید برای ما بسیار کمک کننده باشد و در بهبود روابط وسلامت روانمان تاثیرات بسیار مثبتی داشته باشد.
عینکهایی که ما در طول شبانه روز ناگزیریم برای مواجهه با افراد و موقعیتها از آن استفاده کنیم طیف گستردهای دارند اما شاید حتی بتوان با یکی از این عینکها روزگار را سر کرد و زندگی بهتر و مثبتتری را تجربه کنیم و بیتردید این عینک همان عینک خوشبینی است.
با عینک خوشبینی بسیار ی از رفتارها را بهتر میتوانیم تحمل کنیم و برایمان قابل هضم تر خواهد بود؛اینکه اگر کسی با ما رفتار بدی داشت یا در حقمان کوتاهی کرد حتما مشکلی داشته یا قصد و غرضی نداشته است که این مساله اول از همه به خوب ماندن حال خودمان کمک می کند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد