خورش آلو اسفناج بپزید

اسفناج گیاهی است سرشار از کلروفیل و پروتئین و کارش نه تنها کمک به عمل هاضمه و تحریک ترشحات معدوی، کبدی، لوزالمعدوی و غدد داخلی است بلکه مواد معدنی قابل توجه دیگری نیز دارد. با پخت این خورش آشنا شوید.
کد خبر: ۵۵۷۷۰۷

 

اسفناج دارای مقداری آهن، منیزیم، فسفر، ید و مقداری مواد معدنی است که با عنوان «عناصر قلیل» شناخته می‌شوند و برای تعادل اعمال حیاتی بدن نیز لازمند. البته یادتان باشد که این خورش به دو روش تهیه می‌شود.

 

مواد لازم:

گوشت چرخ کرده نیم کیلو
پیاز رنده شده ۱ عدد متوسط
اسفناج خرد کرده ۱/۵ کیلو
آلو خشک ۲۰۰ گرم
پیاز سرخ کرده ۳ تا ۴ قاشق غذاخوری
روغن به اندازه لازم
نمک و فلفل به دلخواه
زعفران یا زردچوبه کمی

توجه: در صورتی که از گوشت ماهیچه استفاده کنیم مقدار فرقی نمی‌کند فقط پیاز رنده شده را حذف می‌کنیم.

طرز تهیه (روش اول):

گوشت چرخ کرده را با پیاز رنده شده و کمی نمک و فلفل ورز می‌دهیم و بعد به صورت کوفته ریزه یا کله گنجشکی در می‌آوریم. کوفته ریزه‌ها را سرخ می‌کنیم. روغن را در قابلمه‌ای ریخته و سپس اسفناج را در آن تفت می‌دهیم تا آب اضافی به خورد آن برود. اسفناج سرخ شده را با کوفته ریزه، پیاز داغ، نمک و فلفل مخلوط کرده سپس ۳ لیوان آب به آن می‌افزاییم. خورش را روی حرارت ملایم می‌گذاریم تا کمی جا بیفتد. در نیمه پخت، آلو را به آن افزوده و می‌گذاریم تا به طور کامل جا بیفتد.

پخت خورش با گوشت ماهیچه (روش دوم):

 ۳ تا ۴ قاشق روغن را در قابلمه‌ای داغ می‌کنیم. گوشت را به آن افزوده کمی زعفران دم کرده و ۲ تا ۳ قاشق پیاز داغ به آن اضافه می‌کنیم. ۳ لیوان آب هم به آن می‌افزاییم و روی حرارت ملایم می‌گذاریم تا بپزد. اسفناج را در کمی روغن سرخ می‌کنیم به حدی که آب سبزی کشیده شود. گوشت که پخته شد اسفناج و آلوی شسته شده را با کمی نمک و فلفل داخل گوشت می‌ریزیم و می‌گذاریم تا خورش جا بیفتد.

 

۱: در صورتی که بخواهید این خورش را بدون آلو تهیه کنید یا آلو خیلی شیرین است، از کمی آب لیمو یا آبغوره استفاده کنید. 
۲: می‌توانید اسفناج را با کمی تره خرد کرده مخلوط کرده و بعد در خورش استفاده کنید. (به ازای هر یک کیلو اسفناج، ۲۵۰ گرم تره). 
۳: اگر آلو را از قبل خیس نکرده‌اید، ابتدا آلو را ریخته و بعد اسفناج را بریزید چون هرچه اسفناج بیشتر بپزد رنگ خورش تیره‌تر می‌شود. 
۴: در انتهای پخت این خورش می‌توان یک قاشق شنبلیله خشک را در کمی روغن داغ کرده و به آن افزود.

>> هنرآشپزی

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
رأی معنادار لبنانی‌ها

در گفت‌و‌گوی اختصاصی روزنامه «جام‌جم» با دو تن از اعضای بلندپایه جنبش امل و حزب‌الله لبنان بررسی شد

رأی معنادار لبنانی‌ها

در رستوران انتخاب شدم

علی‌امین حسنی، بازیگر نقش بهروز در سریال پایتخت در گفت‌وگو با «جام‌جم» از خاطرات حضورش در این سریال می‌گوید

در رستوران انتخاب شدم

نیازمندی ها