۴ اصل مهم گفت‌و‌گو در مجلس خواستگاری

یکی از مهم‌ترین عللی که اضطراب و استرس در نشستهایی چون مجلس خواستگاری را دو چندان می‌کند رعایت نکردن برخی نکات مهم و اساسی در نحوه گفتار و بیان است. در این نوشتار با چند اصل مهم در این زمینه آشنا شوید و با به کار بردن آن‌ها اضطراب را از خود دور نگاه دارید.
کد خبر: ۶۴۱۴۷۰

جام جم سرا: همیشه وقتی دختر خانم‌ها و آقا پسر‌ها به جلسات گفت‌و‌گو و خواستگاریشان نزدیک می‌شوند استرس و اضطراب تمام وجودشان را می‌گیرد. مدام به خود می‌گویند: آیا می‌توانم سوالاتم را تمام و کمال از فرد مقابل بپرسم؟ آیا می‌توانم اطلاعات لازم را از او بگیرم؟ نکند دروغ بگوید! و هزاران دغدغه دیگری که ذهن فرد را درگیر خود می‌کند و‌گاه آنقدر برای فرد بزرگ و مهم می‌شوند که اصل قضیه یعنی صحبت کردن و شناختن فرد مقابل به کل فراموش می‌شود.
یکی از مهم‌ترین عللی که اضطراب و استرس این مجالس را دو چندان می‌کند رعایت نکردن برخی نکات مهم و اساسی در نحوه گفتار و بیان است. نکاتی که شاید به ظاهر ساده باشند اما توجه به آن‌ها و مراعاتشان، باعث بهبود جلسات خواستگاری، کم شدن اضطراب و استرس و گرفتن پاسخ‌های درست و دقیق‌تر می‌شود.

۱ - شفافیت در کلام

اولین نکته‌ای که باید در جلسات گفتگو مورد توجه هر دو طرف یعنی دختر و پسر باشد، شفافیت در کلام است. یعنی هر فرد باید به گونه‌ای سخن بگوید که فرد مقابل به صورت کامل متوجه منظور او شود.
کلی گویی، با ابهام سخن گفتن و... اموری هستند که باعث عدم فهم درست سخن و گیج شدن فرد مقابل می‌شود زیرا او که در دل یا ذهن فرد مقابل خود نیست که منظور او را کامل و دقیق متوجه شود.
عدم شفافیت در سخن گفتن و پرس و جو کردن باعث شنیدن پاسخ‌های اشتباه و نادرست یا ناقص می‌شود.

۲ - نحوه طرح و بحث سوال‌ها

افراد می‌توانند سوال‌هایشان را به دو طریق متفاوت بپرسند. هر دو روش مفید و لازم است اما باید بدانید که برای پرسیدن هر سوال باید از چه روشی استفاده نمود. برای موفقیت در این مرحله بهتر است سوالاتی که دارای پاسخ‌های واضح هستند به صورت مستقیم پرسیده شوند. مثلاً:
میزان در آمد ماهانه شما چقدر است؟
چند خواهر و برادر دارید؟
آیا بیماری خاصی دارید؟ و...
اما بالعکس برخی از سوالات باید به صورت زیرکانه و غیرمستقیم پرسیده شوند. زیرا اگر به صورت مستقیم پرسیده شوند فرد مقابل متوجه علاقه و نظر شما شده و احتمال دادن پاسخ نادرست ولی باب میل شما بسیار است.
مثلاً من خیلی اهل تفریحم نظر شما درباره تفریح وگردش چیست؟ یقیناً فرد مقابل در پاسخ به پرسش شما خواهد گفت: من هم به تفریح و گردش و مسافرت علاقه بسیاری دارم.
در این گونه مواقع باید به صورت غیر مستقیم سوالات پرسیده شود.
مثلاً باید پرسیده شود: نظر شما راجع به کسانی که می‌گویند هیچ جا خانه خود آدم نمی‌شود، چیست؟ در این صورت چون فرد مقابل نمی‌تواند نظر واقعی شما را تشخیص دهد، جوابی که می‌دهد نظر حقیقی خودش می‌باشد.

۳ - توجه به مسائل مهم و ضروری

برخی بخشی از زمان گفتگویشان را با پرسیدن سوالات بی‌ارزش و بی‌اهمیتی چون رنگ و غذای مورد علاقه و... پر می‌کنند. بحث بر روی این مباحث نه تنها لازم و ضروری نیست و باعث اتلاف زمان می‌شود بلکه جلسه گفتگو را از مسیر اصلی خود خارج کرده و به جاده خاکی می‌کشاند. هیچ کدام از این مسائل پیش پا افتاده نقش مهمی در زندگی ایفا نمی‌کنند. آنچه در این راستا مهم است تناسب در امور مهم و تاثیرگذاری چون اعتقادات، فرهنگ و... می‌باشد.

۴ - اجتناب از خیالبافی

افراد باید در همه شرایط چه به هنگام سوال پرسیدن و چه به هنگام پاسخ دادن به سوالات فرد مقابل از حقایق و واقعیت‌ها سخن بگویند. با خیالبافی و آرزو و توهم و... نمی‌توان به موفقیت در زندگی دست یافت.|مای جم|

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها