مواد لازم برای تهیه سس: ماست چکیده: دو لیوان ، خیار: یک عدد ، سیر: دو حبه ، نعناع خشک: یک قاشق غذاخوری ، آبلیمو: یک قاشق غذاخوری ، نمک و فلفل: به اندازه لازم
طرز تهیه سس: خیار را رنده و با مواد سس مخلوط کنید. میتوانید این سس را یک هفته در ظرف دردار در یخچال نگهدارید.
طرز تهیه کوکو: کدو و پیاز را رنده کنید و روی حرارت بگذارید تا آب آن تبخیر شود. بعد از سرد شدن آرد و ادویه و سبزی خرد شده را به آن اضافه و مخلوط کنید. تخممرغها را در ظرفی بشکنید و با همزن بزنید و به مواد کوکو بیفزایید. روغن را در تابه بریزید و بگذارید داغ شود. مواد کوکو را در آن بریزید و صبر کنید یک طرف کوکو سرخ شود. سپس آن را برش بزنید و برگردانید تا طرف دیگر کوکو هم سرخ شود. کوکو را در ظرف مناسبی بچینید و با سس مخصوص سرو کنید.
میگوی ترش و شیرین
مواد لازم: میگو: 300 گرم، شکر: دو قاشق غذاخوری ، سویا سس: سه قاشق غذاخوری، سرکه یا آبلیمو: دو قاشق غذاخوری ، نخود فرنگی: یک فنجان ، پیاز: یک عدد متوسط، هویج: یک فنجان ، قارچ:یک فنجان ، فلفل دلمهای: یک عددکوچک ، فلفل: به اندازه لازم ، جعفری: یک قاشق غذاخوری، روغن برای سرخکردن مواد: به میزان لازم ، آب پرتقال یا آب کمپوت آناناس: نصف لیوان
طرز تهیه: میگوها را تمیز کنید و رگ سیاهی را که در کمر آنها وجود دارد، در آورید. هویج را نیمه پز و نگینی خرد کنید. سپس پیاز را خرد و سرخ کنید. در مرحله بعد شکر، سرکه یا آبلیمو و سویا سس را به پیاز اضافه کنید. میگوها را به مواد بیفزایید و زمانی که میگوها تفت داده و جمع شد، بقیه مواد و سبزیجات را روی مواد قبلی ریخته، به هم بزنید. در آخرین مرحله آب آناناس یا آب پرتقال را اضافه کنید و در ظرف را ببندید تا مواد طعم هم را بگیرند. غذا را در ظرف مناسبی بریزید و با جعفری خرد شده روی آن را تزئین کنید.
مرغ برگر
مواد لازم:گوشت مرغ چرخ کرده: 800 گرم، پودر نان سوخاری: یک لیوان، زرده تخممرغ: دو عدد، نمک و فلفل: به اندازه لازم، ادویه کاری:یک قاشق مرباخوری، سس خردل: یک قاشق مرباخوری، پیاز: یک عدد متوسط، روغن: به میزان لازم، شیر: نصف فنجان
طرز تهیه:پودر سوخاری را با شیر مخلوط کنید تا نرم شود و حالت خمیری بگیرد. گوشت مرغ چرخ کرده را به همراه ادویه در ظرفی بریزید و به آن، شیر و پودر سوخاری و سس خردل و زرده تخممرغ اضافه کنید. آب پیاز رنده شده را بگیرید و به مواد برگر بیفزایید و خوب مخلوط کنید و پنج دقیقه ورز دهید تا چسبندگی لازم را پیدا کند. بهتر است یک ساعت به آن استراحت دهید و بگذارید در یخچال بماند. بعد روغن را در تابه بریزید و بگذارید داغ شود. از مواد به اندازه یک نارنگی بردارید و در دست آن را صاف کنید و فرم دهید و در روغن سرخ کنید و با نان همبرگر سرو کنید.
ترشیکامکوات
مواد لازم:کام کوات یا پرتقال تزئینی: یک و نیم کیلو، سرکه: چهار لیوان ، نمک: دو قاشق غذاخوری ، شکر: چهار قاشق غذاخوری
طرز تهیه: کام کواتها را چنگال بزنید و از چند ناحیه سوراخ کنید. آنها را در ظرفی پر از آب جوش بریزید و یک شبانهروز در آب نگه دارید. بعد از این مدت آب آن را صاف کنید و در قابلمهای بریزید و مجدد روی آنها آب ریخته، روی حرارت بگذارید و 20 دقیقه بجوشانید. بلافاصله آن را صاف کنید و در آب سرد بگذارید. این کار را دو سه بار انجام دهید ولی خیلی نجوشانید. با این کار هم گاز پرتقال گرفته میشود، هم پوست آن چروک نمیشود.
سپس آنها را در شیشه بریزید. سرکه و شکر و نمک را در ظرفی مخلوط کنید و کمی بجوشانید و بعد از سرد شدن روی کام کواتها بریزید. در شیشه را ببندید و در یخچال بگذارید. این ترشی بعد از سه هفته آماده میشود.
شولیکرمان
مواد لازم: نخود خیس شده و چرخ شده: یک فنجان، عدس: یک فنجان، چغندر یا شلغم: دو عدد متوسط ، جو از قبل خیس شده و چرخ شده: یک فنجان ، آرد بوداده: یک فنجان، سیبزمینی متوسط: دو عدد ، نمک و فلفل و زردچوبه: به اندازه لازم ،روغن: به اندازه لازم، پیاز: یک عدد، سبزی معطر شامل ترخون، نعناع، شوید و کمی مرزه خرد شده: 200 گرم ، سیر داغ و نعناع داغ: مقداری برای طعم و تزئین
طرز تهیه: در قابلمهای پنج تا شش لیوان آب بریزید و روی حرارت بگذارید. در یک تابه کمی روغن بریزید و پیاز را خرد کنید و کمی تفت دهید تا نرم شود. آرد را به آن اضافه کرده، تفت دهید. چغندر یا شلغم را رنده کنید و با جو و نخود چرخ شده به آب در حال جوش اضافه کنید. سیبزمینی را خرد کنید و با عدس و آرد و پیاز تفتداده و سبزیهای خرد شده را هم 15 دقیقه آخر پخت در قابلمه بریزید و بگذارید شولی لعاب بیندازد و جا بیفتد. غذا را در ظرف مناسبی بریزید و روی آن را با سیر داغ و نعناع داغ تزئین و سرو کنید.
شربت سکنجبین
مواد لازم: شکر: سه لیوان ، آب: دو لیوان، سرکه: نصف لیوان ، نعناع: چند شاخه، سفیده تخممرغ: یک عدد
طرز تهیه: برای تهیه شهد بهتر است از خردههای قند استفاده کنید. ابتدا آب را با شکر یا خردههای قند مخلوط کنید و روی حرارت بگذارید. سفیده تخممرغ را اضافه کنید و بجوشانید تا جرم شربت گرفته شده و شفاف شود. سپس آن را صاف کنید و مجددا روی حرارت بگذارید. نعناع را به شربت اضافه کنید یا از چند قطره اسانس نعناع استفاده کنید. زمانی که شربت شروع به حباب زدن کرد، سرکه را روی آن بریزید و بگذارید چند جوش بزند. سکنجبین را بعد از سرد شدن در شیشه بریزید و در جای خنک نگهداری کنید.
کوفته ریزه
مواد لازم:، گوشت چرخکرده: 400 گرم، برنج خیس شده: یک فنجان ، پیاز: دو عدد، سبزی معطر خشک شامل ترخون، مرزه و برگ پیازچه: یک قاشق غذاخوری، نخود خیس شده: یک فنجان، رب گوجه فرنگی: دو قاشق غذاخوری، روغن: به میزان لازم، تخممرغ: یک عدد، نمک و فلفل و زردچوبه: به میزان لازم، هویج: دو عدد، سیبزمینی: دو عدد، کنسرو لوبیا: یک فنجان
طرز تهیه:ابتدا یک عدد پیاز را با مقداری روغن در قابلمه بریزید و تفت دهید. هویج و سیبزمینی را نگینی خرد و با پیاز کمی سرخ کنید. رب گوجه را با مقداری نمک و ادویه به مواد اضافه کرده، تفت دهید. یک قاشق از سبزی معطر خشک را هم بیفزایید و پنج لیوان آب روی آنها بریزید و بگذارید بپزد. نخود و برنج از قبل خیس شده را دو بار چرخ کنید و در ظرفی بریزید، پیاز را هم رنده کنید. گوشت چرخ کرده را همراه نخود و پیاز، برنج، سبزی خشک، تخممرغ، نمک و ادویه مخلوط کنید و خوب ورز دهید. از مواد به اندازه یک گردو بردارید و به صورت گلوله در آورید. بعد از پختن هویج، کوفتهها را درون قابلمه بریزید و لوبیا را هم اضافه کنید و بگذارید کوفتهها پخته شده و تقریبا یک لیوان از آب آن باقی بماند و به صورت سس به کوفتهها طعم بدهد. کوفتهها را در ظرف مناسبی قرار داد، و با نان سرو کنید. / ضمیمه چاردیواری
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد