از نگهداری رمز عبور به همراه کارت عابربانک خودداری کنید

هشدارهای پلیس درباره استفاده از دستگاه های خودپرداز

توصیه‌های جدی برای خرید با کارت‌های بانکی

استفاده از کارتخوان راهی است برای آنکه کارهای روزمره ساده‌تر شود اما اگر دقت کافی صورت نگیرد، همین کارتخوان‌ها می‌تواند زمینه را برای هک، کلاهبرداری و ضرر اقتصادی افزایش دهد.
کد خبر: ۷۲۸۵۰۸
توصیه‌های جدی برای خرید با کارت‌های بانکی

جام جم سرا به نقل از بانکی: در ایران استفاده از دستگا‌های کارت خوان در سال‌های اخیر بسیار مرسوم شده است ولی کمتر فروشگاهی است که این دستگاه‌ها را در اختیار مشتری بگذارد. خریدار معمولا مجبور است رمز کارت خود را به فروشنده بدهد و سوءاستفاده از این روش خرید و فروش، دشواری‌های زیادی را پدید آورده است.

یک واقعیت: حفاظت از رمز‌ها در درجه اول بر عهده صاحب کارت

گام نخست برای امنیت و حفظ اطلاعات شخصی چون رمزهای بانکی، یادگیری روش‌های صحیح و اشاعه و آموزش فرهنگ درست استفاده از آن‌ها به فرزندان، اطرافیان یا اعضای جامعه است. اما چگونه و با چه راهکارهایی می‌توان از احتمال وقوع کلاهبرداری‌هایی به این روش کاست؟

رمز، راز است

رعایت نکاتی ساده می‌تواند احتمال سوءاستفاده و برداشت غیرمجاز از حساب بانکی ما را کاهش دهد:

- گذرواژه خود را جایی ننویسید. از ارسال شماره حساب و رمز خود و حتی ذخیره آن در گوشی همراه‌تان خودداری کنید. مناسب‌ترین کار به خاطرسپاری رمز است نه نوشتن آن روی کاغذ.
- کارت بانکی خود را شخصا در دستگاه کارتخوان کشیده و خودتان رمز را وارد کنید؛ هیچ‌گاه و تحت هیچ شرایطی آن را در اختیار فرد دیگر یا فروشنده قرار ندهید.
- قبل از اتمام پردازش و خاتمه عملیات بانکی، محل را ترک نکنید و در صورت ناموفق بودن تراکنش، رسید مربوطه را تا حصول اطمینان از کسر نشدن وجه از حساب خود نگهداری کنید.
- جمله معروفی است که می‌گوید رمز مانند مسواک است؛ آن را به کسی ندهید و هر چند‌گاه یک بار آن را عوض کنید.
- رسیدهای خرید را دور نریزید و آن‌ها را برای مقایسه با ریز تراکنش‌های بانکی نگاه دارید.
- گذرواژه‌ها را باید ترکیبی از حروف و شناسه‌ها و اعداد بی‌ربط در نظر گرفت. درباره رمزهای بانکی بد‌ترین کار استفاده از شماره شناسنامه، شماره تلفن، تاریخ تولد یا شماره‌های مشابه است. کلاهبرداران و هکر‌ها برای حدس زدن رمز شما اول به سراغ چنین اعدادی می‌روند.
- هنگام ورود رمز اینترنت بانک حتما ازصفحه کلیدامنیتی استفاده کنید. برخی برنامه‌های جاسوسی، داده‌های ورودی توسط صفحه کلید شما را ضبط و به هکر‌ها می‌فرستند.
- از گرفتن عکس از کارت خود و ارسال آن روی اینترنت خودداری کنید.
- در صورتی که کارت بانکی بلااستفاده دارید، آن را خرد کرده و نابود کنید.

استفاده درست از کارت خوان و عابربانک

دستگاه‌های کارتخوان در ایران بیشتر در اختیار و در خدمت فروشنده هستند. فروشندگان این دستگاه‌ها را بیشتر در داخل گیشه یا در انتهای فروشگاه و محلی دور از دسترس خریدار قرار می‌دهند. چنین سهل انگاری‌هایی زمینه را برای انواع کلاهبرداری، سرقت و برداشت‌های غیرمجاز افزایش می‌دهد. پس:

- از فروشنده بخواهید دستگاه کارتخوان را به نزدتان بیاورد یا خود به کنار دستگاه بروید.
- از فروشنده بخواهید پس از وارد کردن بهای درخواستی و آماده سازی دستگاه تا پیش از ورود رمز، آن را به شما بدهد. در بسیاری از کشور‌ها فروشنده هنگام ورود رمز شما، روی خود را برمی‌گرداند یا دست خود را در مقابل صفحه کلید کارت خوان حائل می‌کند؛ شما نیز می‌توانید این کار را بکنید. حفاظت از رمزتان حق شماست.
- برای استفاده از عابربانک نیز باید روش‌هایی را مراعات کرد. بهترین راه این است که هنگام استفاده افراد از دستگاه‌های عابربانک فاصله‌ای بیش از یک متر از او بگیرید. صفی که برای عابربانک تشکیل می‌شود باید از فاصله یک تا دو متری پشت استفاده کننده آغاز شود. اگر فرد پشت سری فاصله معقولی از شما ندارد، از او بخواهید عقب‌تر بایستد.

استفاده از روش‌های فوق تا حد زیادی امکان سوءاستفاده از شما را کم می‌کند. هکر‌ها و کلاهبرداران همواره به دنبال افراد سهل انگارند. با افزایش اطلاعات خود و انتقال آن به اعضای خانواده، دوستان و آشنایان، پافشاری بر روش درست استفاده از فناوری و مقاومت در مقابل خواسته‌های غیرمعقول، از قربانی شدن خود جلوگیری خواهید کرد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها