متخصصان دانشگاه ژنو دریافتند استرس تمایل فرد را به مصرف خوراکی به عنوان پاداش افزایش میدهد اما باعث نمیشود فرد از خوردن، بیش از مواقع دیگر لذت ببرد. آنها برای رسیدن به این نتیجه، نوع انسانی تست «پائولف» را مورد استفاده قرار دادند.
آزمون پائولف در حیوانات برای اندازهگیری سطح استرس، رضایت و تمایل آنها استفاده میشود. به منظور سازگار کردن این تست برای استفاده روی انسان متخصصان از شرکتکنندگان درخواست کردند تا علاقه فردیشان به شکلات را بازگو کنند. سپس این افراد به دو گروه تقسیم شدند. از یک گروه درخواست شد تا برای یک مدت طولانی دست خود را داخل آب یخ نگه دارند که ایجاد کننده وضعیت استرسزاست. همچنین از گروه دوم درخواست شد تا دستشان را داخل آب گرم نگه دارند. سپس از آنان خواستند برای استمشام بوی شکلات دستگیرهای را فشار دهند و سرانجام مشخص کنند که از استشمام بوی آن چه حسی پیدا میکنند.
نتایج نشان داد افراد پراسترس به منظور به دست آوردن فرصت و شانس استشمام بوی شکلات سه برابر انرژی بیشتری به کار میگرفتند، هرچند در میزان لذتی که هر دو اعضای این گروه داشتند تفاوتی مشاهده نشد.
به نقل از مدیکال دیلی، «ایوا پول»، متخصص ارشد این مطالعه از دانشگاه ژنو گفت: اکثر افرادی که شرایط پراسترس را تجربه میکنند تمایل بیشتری به مصرف مواد خوراکی همچون شکلات دارند و حتی باعث میشود خود در نیمههای شب برای خرید آن به فروشگاه مراجعه کنند اما چنین رفتاری به این مفهوم نیست که آنها از خوردن شکلات لذت بیشتری میبرند. (ایسنا)
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگوی «جامجم» با نماینده ولیفقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران عنوان شد