نقش مکملها در کاهش درد
براساس برخی بررسیها، اگر گرفتگی عضلات پا و درد ناشی از آن به دلیل اضافه وزن دوران بارداری نباشد ممکن است مصرف مکملهای حاوی منیزیم در کنار ویتامینهای دوران حاملگی تا حد زیادی کمککننده باشد، اما هرگز نباید خودسرانه هیچ دارو و مکملی مصرف کنید، چراکه می توانند سلامت جنینتان را به خطر بیندازند.
نرمش مچ و خلاصی از شر گرفتگی عضلات پا
برای این که دچار گرفتگی عضلات پا نشوید یا حداقل فواصل بروز دردها را بیشتر کنید باید از ایستادن یا نشستن طولانیمدت خودداری کنید و اگر هنگام نشستن پاهایتان را روی هم میاندازید باید هر چه زودتر این عادت را کنار بگذارید. همچنین در طول روز و از همه مهمتر قبل از خواب عضلات پشت ساق پا را بکشید و در حالی که نشستهاید، تلویزیون تماشا میکنید، غذا میخورید، ظرف میشویید و... مچهایتان را به نوبت بچرخانید و انگشتان پاهایتان را تکان دهید. البته گرفتگی معمولا در هر دو پا بروز میکند، اما در صورتی که این مشکل در یک پا وجود دارد فقط باید نرمشهای همان پا را انجام دهید.
بفرمایید پیادهروی
پیادهروی روزانه از بروز کرامپهای شبانه پیشگیری میکند یا شدت دردها را کاهش میدهد، مگر آن که پزشکتان شما را از فعالیت بدنی منع کرده باشد. هنگام خواب هم باید به پهلو دراز بکشید تا جریان خون پاها بهتر باشد. از طرفی مصرف مایعات کافی، دوش آب گرم پیش از خواب شبانه، ماساژ عضلات دچار اسپاسم، استفاده از کیسه آب گرم برای گرم کردن عضلات ساق پا، قدم زدن و خم و راست کردن پاها به شل شدن عضلات کمک می کند و باعث تسکین درد و گرفتگی میشود. در عین حال هنگام بروز کرامپ توصیه میشود عضلات پشت ساق پا را بکشید. به این ترتیب که پاهایتان را صاف و آرام انگشتان را به طرف ساق پا خم کنید. این کار ممکن است ابتدا کمی دردناک باشد، ولی اسپاسم را برطرف می کند و درد کمکم از بین میرود. در صورتی که درد برطرف نشد و گرفتگی ایجاد شده مثل همیشه نبود یا متوجه تورم یا حساسیت پا شدید حتما باید به پزشک مراجعه کنید. (جام جم سرا)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
روایتی از انقلاب اسلامی در گفتوگو با قاسم تبریزی، استاد تاریخ معاصر
چند کلام با بهادر زمانی، بازیگر نقش سهراب