به گزارش جام جم سرا ، دکتر حسن گنجیزاده گفت: به تمام افرادی که در معرض خطر بالایی برای ابتلا به دیابت قرار دارند، توصیه میشود آزمایش FPG یا HBA1C انجام دهند.
وی با بیان اینکه افراد بالای 45 سال، افراد چاق، کسانی که سابقه خانوادگی دیابت در اقوام درجه یک را دارند، افراد بیتحرک، دارای سابقه دیابت بارداری، فشار خون بالا، اختلالات چربی خون و... مستعد ابتلا به دیابت نوع دو هستند، افزود: انجمن دیابت امریکا به افرادی که در محدوده عدم تحمل گلوکز (لب مرز ابتلا به دیابت) هستند، توصیه میکند وزن خود را به میزان 5 تا 10 درصد کاهش دهند، سیگار را ترک و فعالیت متوسط ورزشی را به میزان 30 دقیقه در روز داشته باشند.
این فوق تخصص غدد درونریز و متابولیسم، افزود: تغذیه سالم و فعالیت بدنی منظم میتواند از ابتلای افراد به این بیماری جلوگیری کند.
گنجیزاده درباره مصرف متفورمین، یادآور شد: متفورمین دارویی موثر، ارزان قیمت و بیخطر است و به افرادی که در معرض خطر ابتلا به دیابت هستند، توصیه میشود که با نظر پزشک از این دارو استفاده کنند.
وی تصریح کرد: گروههایی که بالاترین سود را از مصرف این دارو میبرند، افراد زیر 60 سال، بیماران با MBI بالاتر یا مساوی با 35 و زنان باسابقه دیابت بارداری هستند. قدم بعدی در پیشگیری، کنترل فشار و چربی خون برای جلوگیری از عوارض قلبی و عروقی است.
گنجیزاده خاطرنشان کرد: به بیماران گروههای مذکور که با هدف پیشگیری از دیابت تحت درمان با متفورمین قرار دارند، توصیه میشود سالانه آزمایش قند خون (FPG و HBA1C) را تکرار کنند. آسیاییها در معرض خطر بالایی برای ابتلا به دیابت قرار دارند و BMI بالاتر از 23 در این گروه، اضافه وزن محسوب میشود.
منبع: ایسنا
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد