دکتر خدیجه رحمانی متخصص تغذیه و رژیم درمانی در گفت و گو با جام جم آنلاین بیان کرد : پفک ، از دسته تنقلاتی است که مضراتش برای سلامتی به خوبی در تمامی سنین شناخته شده است .بیماری های قلبی و عروقی و فشار خون سردسته و مهم ترین مشکل این گروه از خوردنی هاست ، لذا این بیماری ها را بیماری های خاموش نام نهاده اند حتما پیشگیری از آن در جامعه باید گسترش یابد همچنین مصرف پفک به دلیل نمک زیاد ، سبب آسیب به کلیه ها، تغییر ذائقه افراد به شورخواری، تجمع آب در بدن و در نتیجه تورم بافتها و افزایش فشار خون و سکتههای قلبی و مغزی میشود.
وی در ادامه افزود: بحث چربی ها یکی دیگر از مشکلات این دسته از تنقلات است ، اسید های چرب ترانس که عامل اصلی افزایش چربی های بد خون بخصوص کلسترول بد می شود علاوه بر آن مصرف تنقلات همانند چیپس و پفک دارای اثرات جبرانناپذیری است که بسیاری از کارشناسان علوم غذایی در این مورد اتفاق نظر دارند و تحقیقات نشان داده است طی استفاده مکرر از روغن یک ماده سرطان زا بوجود می آید به عبارتی کودکان و حتی بزرگسالانی که در خانواده زمینه سرطان دارند به شدت از مصرف این دسته از تنقلات خودداری کنند همچنین والدین دقت داشته باشند از روی دلسوزی نیز چیپس و پفک دست فرزندانشان ندهند .
تحقیقات نشان میدهد که پفک تا 9 برابر وزن خود آب جذب میکند، بنابراین معده کودکان را پر کرده و منجر به بیاشتهایی آنها به وعدههای غذایی اصلی میشود. همچنین چیپس نیز به دلیل کالری بالای روغن آن منجر به سیری کاذب میشود و میل افراد را به مصرف غذاهای مغذی کاهش میدهد؛ در نتیجه این امر مصرفکننده به بیماریهایی نظیر کمخونی، کوتاهی قد، پوکی استخوان و ریزش و تضعیف مو پس از مصرف مداوم این فرآورده دچار میشود همچنین مصرف رنگ نارنجی در پفک باعث بروز اختلالات رفتاری، اضطراب، تندخویی و آلرژی کودکان میشود.
این متخصص خاطرنشان کرد : سوء تغذیه یکی دیگر از عوارض این گروه از خوراکی های کم ارزش است . در رابطه با افرادی که درگیر سوء تغذیه هستند هشدار داده می شود از این خوردنی ها به هیچ وجه حتی در مقدار کم استفاده نکنند چرا که این گروه از خوراکی ها سیری کاذب در فرد بوجود می آورد و این سیری کاذب احساس بی اشتهایی را در فرد تشدید کرده و دیگر میلی به خوردن غذای اصلی ندارند، این بی اشتهایی تهدیدی جدی برای این افراد است .
علاوه بر آن کودکانی که در سنین رشد هستند نیز در روند تکاملی رشدشان اختلال بزرگی ایجاد می کنند از طرفی به دلیل پرکالری بودن این مواد کم ارزش عامل اصلی چاقی و اضافه وزن هم بشمار می آید ، چاقی به خودی خود زمینه ساز انواع بیماری های متابولیک مانند دیابت ، بیماری های قلبی و عروقی ، انواع سرطان ها و ... است به همین سبب به سالمندان ، کودکان ، مادران باردار و شیرده توصیه می شوند به هیچ عنوان از این خوردنی ها استفاده نکنند علاوه بر آن که مصرف چیپس و پفک در هنگام بارداری باعث افزایش ماده ای به نام آکریلامید در بدن زنان می شود که ممکن است روند رشد جنین را به خطر اندازد و در نهایت باعث تولد نوزادی شود که در مقایسه با نوزدان سالم تر سر کوچک تری دارد.
وی در پاسخ به این سوال که چرا این تنقلات با داشتن این همه عوارض باز هم در حال تولید در انواع اقسام مختلف است گفت : در تمامی دنیا این محصولات کم ارزش تولید و تبلیغ می شوند اما در کنار این تبلیغات آموزش های صحیحی در این زمینه قرار داده اند علاوه بر آن این تبلیغات یک منبع درامد است پس منع آن امکان پذیر نیست از طرفی نیز در تمامی دنیا تولید کنندگان این مواد کم ارزش باید مالیات هایی را برای سلامت مصرف کنندگان بپردازند و اداره بهداشت هر کشور از این پرداخت ها در ساخت برنامه های آموزشی استفاده می کنند و به مردم در رابطه با عوارض این دسته از خوراکی ها هشدار می دهند اما متاسفانه در کشور ما اینگونه نیست.
بیتا نوروزی - خبرنگار جام جم آنلاین
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
مجوز تولید رو كدام سازمان میده ؟ همون سازمان یا وزارت خونه اگر به فكر سلامت جامعه هست تعطیل كنه .از یكطرف مجوز تولید صادر میكنه از یك طرف دیگه میگه نخورید ! پر كردن جیب دكترها ! مقصر بیمار ! چرا ؟؟؟؟