سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دکتر منصوره تقاء متخصص مغز و اعصاب، در گفت و گو با جام جم آنلاین بیان کرد: اختلالات گردنی می تواند شامل مسائل ساده ای مانند گرفتگی عضلات گردن، آرتروز گردن و بیرون زدگی و فشار دیسک های بین مهره ای گردن و یا به دلایل بسیار نادر مانند بیماری های التهابی و عفونی و تومور باشد.
وی ادامه داد: بیشترین دلیل در سنین نوجوانی و جوانی گرفتگی عضلات به دلیل حالت نامناسب گردن است. در دانش آموزان وضعیت بد نشستن و کج و یا خم بودن طولانی سر و گردن برای انجام تکالیف مدرسه از علل شایع است. همچنین حمل کیف های سنگین که باعث کشش شانه و گردن می شود نیز می تواند باعث انقباض عضلانی مکرر نامتقارن در شانه و گردن و متعاقبا باعث سردرد شود.
این متخصص اظهار داشت: علت بسیار شایع سردردها در سالهای اخیر استفاده طولانی مدت و زیاد از موبایل، لپ تاپ، تب لت و کامپیوتر است. حالت سر و گردن در استفاده از این وسایل می تواند موجب سردرد با منشا «اسپاسم عضلات گردن» باشد.
به گفته تقاء، بالش نامناسب و یا حالت نادرست سر و گردن درهنگام خواب یکی دیگر از علل بروز سردرد محسوب می شود.
رئیس انجمن سردرد ایران خاطرنشان کرد: وضعیت عادتی سر به سمت جلو یا متمایل به یک سمت ممکن است انقباض نامناسب عضلات گردن و سردرد را موجب شود. گاهی علت سردردهای گردنی مشکلات دیسک بین مهره ای در گردن است که نیاز به اقدامات درمانی لازم دارد.
وی افزود: آرتروز ساختمان های استخوانی گردن که معمولا از سن میانسالی شروع می شود از علل دیگر سردردهای گردنی است. بیشتر این افراد پس از خم شدن گردن در انجام کارها این سردرد را احساس می کنند. همچنین در اکثر موارد پس از بیدار شدن از خواب شب این نوع سردرد بروز می کند، در بسیاری از موارد علاوه بر احساس درد در پشت سر، درد به قسمت بالای سر و پیشانی و از طرف دیگر به شانه ها نیز انتشار پیدا می کند. این نوع انتشار درد در سردرد گردنی به هر دلیل ممکن است وجود داشته باشد.
تقاء متذکر شد: خوابیدن روی شکم، خوابیدن روی بالشهای سفت و بلند، نیز از علل دیگر قرار گرفتن گردن در وضعیت نامناسب است که می تواند سبب بروز سردردهای شدید با منشا گردن باشد و این در حالی است که با اصلاح سبک زندگی و توجه به قرار گرفتن گردن در وضعیت مناسب میتوان از بروز این نوع سردردها پیشگیری کرد.
این متخصص مغز و اعصاب در پایان توصیه کرد: اقدامات توانبخشی، رژیم غذایی حاوی کلسیم، مصرف ویتامین D3 به میزان ضروری، نرمش مناسب گردن و شانه، استفاده از بالش مناسب و یا طبی استاندارد در بهبودی این نوع سردردها کمک کننده هستند. همچنین به این افراد توصیه می شود از حمل اشیاء سنگین و همچنین خم کردن سر به مدت طولانی خودداری کنند. همچنین مراجعه به متخصصین طب فیزیکی برای این گروه از بیماران مفید است. بسیاری از بیماران نیز با حرکات اصلاحی گردن بهبود مییابند.
بیتا نوروزی-جام جم آنلاین
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
بازگشت ترامپ به کاخ سفید چه تاثیری بر سیاستهای آمریکا در قبال ایران دارد؟
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
رضا جباری: درگفتوگو با «جام جم»:
بهتاش فریبا در گفتوگو با جامجم: