به گزارش جام جم، در این جلسه یکی از حاضران سوالی پرسید که چرا از دیدگاه طب سنتی، مصرف قارچ توصیه نمیشود. دلایل مختلفی مطرح شد. اما علمیترین آن این بود:
قارچ از دیدگاه طب سنتی دارای مزاج سرد و تر است و افرادی که سرد مزاج هستند یا در مناطق سردسیر به سر میبرند یا کسانی که فعالیت بدنی زیادی ندارند و بدنهای ضعیفی دارند نباید در مصرف آن زیادهروی کنند، چون این افراد اغلب معدههای سرد و ضعیف دارند و ممکن است با مصرف قارچ دچار نفخ، سنگینی، درد معده و قولنج شوند. اما این موضوع را نمیتوان به همه افراد با مزاجهای مختلف تعمیم داد. افراد ساکن در مناطق گرمسیر و کسانی که کارهای سنگین بدنی می کنند یا مزاج گرم دارند به منظور جلوگیری از افزایش حرارت بدن و معده و غلیان خون میتوانند از قارچ که میزان سردی و رطوبت نسبتا زیادی دارد همراه با برخی غذاها و خورشها استفاده کنند. در نتیجه اینکه میگویند قارچ با مزاج ایرانیها سازگار نیست و نباید مصرف شود، موضوعی تعمیمپذیر نیست.
نشانههای تازگی و کهنگی قارچ
هنگام خرید قارچ انواعی را انتخاب کنید که سایز متوسط و کلاهک بسته داشته باشد. قارچی که شکاف و تیغههای زیر آن قابل مشاهده نباشد مطلوبترین و با کیفیتترین نوع قارچ سفید محسوب میشود. اگر تیغههای زیر کلاهک از یکدیگر فاصله داشته و باز باشد نشانه کهنگی قارچ است. بافت قارچ باید سفت و محکم، رنگ آن یکنواخت و فاقد لکه بوده و سطح کلاهک لیز و چسبناک نباشد. برای ماندگاری بیشتر، قارچها را از بستهبندی خارج و روی آن را با یک حوله یا دستمال کاغذی بپوشانید و درون یخچال قرار دهید. اگر پایه قارچ کنده یا جدا شود زود خراب خواهد شد.
قارچ خام دیرهضم است و بهتر اینکه آن را به صورت پخته یا تفت داده شده ترجیحا آبپز یا بخارپز همراه گیاهان و ادویههای گرم مثل پونه استفاده کنید.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد