سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
به گزارش جام جم آنلاین از باشگاه خبرنگاران جوان، بسیاری میپرسند که آیا باید محصولات غلات کامل یا محصولات گندم کامل را خریداری کرد و اینکه آیا تفاوت قابل توجهی بین این دو وجود دارد؟
تفاوت اصلی بین غلات کامل و گندم کامل در نوع دانه مورد استفاده نهفته است. هم محصولات سبوس دار و هم گندم کامل حاوی اجزای سه گانه هسته دانهها هستند.
این اجزای سه گانه عبارتند از سبوس که لایه بیرونی رشتهای هستهای بوده که غنی از ویتامینهای گروه B و سایر مواد معدنی است، یکی دیگر از اجزای سه گانه جنین بوده که بخشی از هسته و غنی از انواع مواد مغذی مانند چربیهای سالم، ویتامین E، ویتامینهای گروه B و آنتی اکسیدانهاست.
آندوسپرم حاوی کربوهیدراتهای نشاستهای است. در بیشتر موارد، آرد سفید از آندوسپرم تشکیل شده است.
شرکت تولید کننده هنگام استفاده از هسته کامل، میتواند بسته به نوع دانه مورد استفاده از اصطلاح «دانه کامل» یا «گندم کامل» استفاده کند.
اصطلاح گندم کامل به طور انحصاری برای محصولاتی استفاده میشود که فقط از هسته کامل گندم در محصولات خود استفاده میکنند. به عنوان مثال، نان گندم کامل فقط حاوی آرد گندم کامل خواهد بود.
برعکس، اصطلاح غلات سبوس دار هنگام افزودن غلات دیگر به محصول، مانند آمارانت، جو، ذرت، ارزن، کینوا، برنج، چاودار، سورگوم، تریتیکاله و حتی گندم استفاده میشود و از آنجا که گندم نوعی دانه است، در تعریف غلات کامل نیز قرار میگیرد و اساساً، تمام محصولات گندم کامل، غلات کامل هستند.
کدام یک سالمتر است؟
محصولات غلات کامل و گندم کامل حاوی کل اجزای هسته بوده و به همان اندازه مغذی هستند اما با مشاهده آرد تصفیه شده مشخص میشود که جنین و سبوس از آن خارج شده و به تبع، بسیاری از مواد مغذی و فیبر از بین رفته است.
بیشتر تحقیقات نشان میدهد که فواید غلات برای سلامتی ناشی از فیبر، چربیهای سالم و مواد مغذی موجود در جنین و سبوس مغز هسته است.
به عنوان مثال، یک مطالعه در سال ۲۰۱۹ بر روی ۱۳۷ هزار و ۸۰۷ نفر از وجود رابطه معکوس بین مصرف غلات کامل و وزن خبر داده است.
این نشان میدهد که غلات کامل میتوانند به کنترل وزن کمک کنند و دلیل آن احتمالاً به تاثیر غنی شدن فیبر باز میگردد.کدام یک بهتر استگندم کامل یا غلت کامل؛ گندم کامل یا غلات کامل
چندین مطالعه رژیم غذایی غنی از غلات کامل را با کاهش خطر بیماریهای قلبی، دیابت نوع ۲، انواع خاصی از سرطان و مرگ زودرس مرتبط دانسته اند.
در مقابل، دانههای تصفیه شده، که سبوس و جنین آنها گرفته شده، به دلیل محتوای کم مواد مغذی و فیبر فواید سلامتی مذکور را ندارند، بنابراین سعی کنید هر زمان که ممکن است، غلات سبوس دار یا محصولات گندم کامل مصرف کنید.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد