تاثیر نوع تغذیه در اثر بخشی واکسن کرونا

اثر بخشی واکسن کرونا در همه افراد یکسان نیست بلکه عوامل مختلفی از جمله نوع تغذیه و میزان مواد مغذی خون می تواند در میزان اثر بخشی واکسن کرونا تاثیر بگذارد.
کد خبر: ۱۳۱۹۹۴۶
به گزارش جام جم آنلاین به نقل از خبرگزاری صدا و سیما، این روز‌ها براساس برنامه زمان بندی گروه‌های سنی اقدام به تزریق واکسن کرونا می‌کنند و یکی از شایع‌ترین سوال آن‌ها تاثیر نوع تغذیه در اثر بخشی واکسن کرونا است.

درباره اینکه آیا هنگام تزریق واکسن کرونا، نوع تغذیه به تاثیر گذاری واکسن کمک می‌کند یا خیر نیاز‌مند مطالعه است که با توجه به اینکه زمان کمی از آغاز تزریق واکسن می‌گذرد مطالعات محدودی در این زمینه انجام شده است.

با توجه به تشابه کرونا با بسیاری از بیماری‌ها از جمله آنفلوانزا، دانشمندان یکسری تحقیقات و مطالعات انجام شده درباره دیگر واکسن‌ها را به کرونا نیز بسط داده اند.

آزمایش‌های انجام شده درباره تغذیه بر روی اثربخشی واکسن گویای این است که  بعد از تزریق واکسن سطح آنتی بادی در همه افراد به یک میزان بالا نمی‌رود و در واقع، اثر بخشی  واکسن در همه افراد یکسان نیست و به عواملی نظیر نوع تغذیه افراد و میزان مغذی خون بستگی دارد.

مواد مغذی موجود در بدن انسان روی سیستم ایمنی تاثیر گذاشته و سیستم ایمنی نیز به دنبال تزریق واکسن کرونا، آنتی بادی زیادی ترشح می‌کند که این آنتی بادی مانع ابتلا فرد به کرونا می‌شود.

 یکی از مهمترین فاکتور‌هایی که توسط کارشناسان نیز تایید شده میزان ویتامین «دی» موجود در بدن افراد است یعنی پس از تزریق واکسن، آنتی بادی کمتری در بدن افرادی که سطح ویتامین «دی» کمی دارند تولید می‌شود.

 همچنین این قبیل افراد هنگام ابتلا به این ویروس شدت بیماری شان بیشتر از دیگر افراد بوده و نیاز بیشتر به بستری در بخش «آی. سی. یو» و مراقبت‌های ویژه دارند.

پزشکان از شهروندان خواسته اند پیش از تزریق واکسن کرونا، سطوح ویتامین «دی» بدن را چک کنند و سطح بالای ۵۰ قابل قبول برای سلامت انسان است.

«روی» نیز بر سیستم ایمنی بدن تاثیر مثبت بالایی می‌گذارد و افراد در صورت مصرف اندک غلات، حبوبات و گوشت در وعده غذایی، پیش از تزریق واکسن کرونا آزمایش داده و در صورت محرز شدن کمبود «روی» در بدن زیر نظر پزشک اقدام به مصرف مکمل‌هایی برای بالا بردن میزان «روی» بدن کنند.

 میزان ویتامین «سی» بدن هم باید مناسب باشد چراکه مطالعات نشان داده افرادی که ویتامین «سی» بدن شان در حد نُرمال است پس از تزریق واکسن، میزان آنتی بادی تولید شده در بدن آن‌ها مطلوب بوده و حالت پیشگیرانه می‌تواند داشته باشد.

افراد چاق و دارای اضافه وزن بیشتر در معرض ابتلا به کرونا هستند و شدت بیماری در آن‌ها بیشتر است حتی در صورت تزریق واکسن کرونا بدن آن‌ها  آنتی بادی کمتری تولید می‌کند.

هنگام تزریق واکسن افراد نباید گرسنه باشند بلکه پیش از تزریق باید وعده غذایی مناسب مصرف کننند.
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها