مواد لازم:
گوشت ران گوسفند یا گوساله: ۱ عدد
نعنا و ترخون: به مقدار لازم
سیر: ۱۰ حبه
سیب زمینی: ۳ عدد
پیاز: ۲ عدد
رب گوجه فرنگی: ۳ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل: به مقدار لازم
طرز تهیه:
شیوه اول:
- ابتدا استخوان ران را خارج کرده، چربیهای اضافی روی گوشت را با چاقو جدا کرده و دور میاندازیم.
- با نوک چاقو سوراخهایی داخل گوشت ایجاد میکنیم و داخل هر کدام از سوراخها ۱ عدد سیر و مقداری ترخون و نعنا قرار میدهیم.
- داخل قابلمه مقداری روغن ریخته و روی حرارت متوسط گاز قرار میدهیم تا داغ شود. روغنی که ژیگو را در آن سرخ میکنیم بهتر است کره آب شده یا روغن زیتون بدون بو باشد.
- سپس گوشت را با روغن داغ درون قابلمه، تا اندازهای تفت میدهیم که رنگ گوشت تغییر کند.
- پیاز خلالی خرد شده، رب گوجه فرنگی و ۴ لیوان آب را به گوشت اضافه کرده و بعد از به جوش آمدن حرارت گاز را کم میکنیم تا ژیگو پخته شده و آب غذا تمام شود.
- ژیگوی آماده شده را در ظرف مناسب گذاشته، با چاقو به صورت رولتهای باریک برش زده و سس باقی مانده را روی آن میریزیم.
- سیب زمینی را بصورت خلالی خرد کرده و همراه سیر خرد شده سرخ میکنیم، سپس دور ژیگوی آماده شده چیده، سرو میکنیم.
شیوه دوم:
- ابتدا استخوان ران را خارج کرده، چربیهای اضافی روی گوشت را با چاقو جدا کرده و دور میاندازیم.
- با نوک چاقو سوراخهایی داخل گوشت ایجاد میکنیم و داخل هر کدام از سوراخها ۱ عدد سیر و مقداری ترخون و نعنا قرار میدهیم.
- برای تهیه ژیگوی فرانسوی در فر، ابتدا فر را با دمای ۱۶۰ درجه سانتیگراد روشن میکنیم.
- سیب زمینیها را به صورت خلالی یا مکعبهای درشت خرد میکنیم.
- کف سینی فر را چرب کرده، سیب زمینی و چند سیر با پوست را داخل سییی ریخته و پخش میکنیم.
- گوشت را روی سیب زمینیها قرارمی دهیم.
- روی گوشت را با کره یا روغن زیتون خوب چرب میکنیم و رویش نمک و فلفل میپاشیم.
- ۲ لیوان آب داخل سینی فر ریخته، به مدت ۳-۲ ساعت داخل فر قرار میدهیم تا گوشت پخته شود.
- ژیگوی آماده شده را در ظرف مناسب گذاشته، با چاقو به صورت رولتهای باریک برش زده، در انتها عصارهای را که ته سینی باقی مانده است رویش ریخته و سرو میکنیم.
نکته:
- میتوانیم بسته به ذائقه، مقدار سیر را کم یا زیاد کنیم. بدون سیر ژیگو خوش طعم نخواهد شد.
- گوشت ژیگو باید نرم و از ران گوساله یا گوسفند جوان باشد.
>> نون و آب
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
گفت وگوی اختصاصی تپش با سرپرست دادسرای اطفال و نوجوانان تهران:
بهروز عطایی در گفت و گو با جام جم آنلاین:
گفتوگوی «جامجم» با حجتالاسلام محمدزمان بزاز از پیشکسوتان دفاع مقدس در استان خوزستان