حسین رضایینسب، مدیرعامل سازمان پارکها و فضای سبز شهرداری قم با تائید این خبر گفت: 46 درصد از بوستانهای شهر قم با آب شهری آبیاری میشود.
وی افزود: برای جداسازی منبع آبیاری فضای سبز از آب شرب، 320 کیلومتر شبکه آب خام نیاز بوده که 115 کیلومتر آن اجرا شده است. همچنین شهرداری 34 حلقه چاه در اختیار دارد که 25 حلقه فعال است که کفاف 1336 لیتر بر ثانیه نیاز آبی فضای سبز را نمیدهد و باید به این چاهها اضافه شود.
وی در توضیح استفاده از آب شرب در برخی نقاط شهری که شبکه آب خام هم در اختیار شهرداری هست، گفت: شوری برخی چاهها در ماههای اخیر بالا رفته است و به همین دلیل گونههای گیاهی با آبیاری از این چاهها دچار تنش شوری میشوند.
حسین بیات، کارشناس فضای سبز نیز با اشاره به اینکه بیشتر گونههایی که در فضای سبز شهر قم استفاده میشود، وارداتی و ناهماهنگ با اقلیم قم است، گفت: باتوجه به سرمای زیر صفر درجه و گرمای بالای 40 درجهای که در شهر قم تجربه میشود، تعداد گونههایی که ممکن است بتوان در فضای سبز از آن استفاده کرد، محدود است، با این حال بازگشت به گونههای بومی که از قدیم در قم میروییده، بهترین راهحل مشکل تأمین آب فضای سبز شهری قم است. وی کشت چمن در قم را نیز بدون توجیه دانست .
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد