در جریان افتتاح کلینیک سلامت جنسی مطرح شد

اختلالات جنسی چالش آینده جامعه

راه‌های انتقال، پیشگیری و تشخیص بیماری‌های جنسی

ویروس ایدز چگونه وارد بدن می‌شود؟

جام جم سرا- بیماری‌های جنسی در نظر اغلب مردم ترسناکند حتی اگر خودشان زندگی سالم و بدون خطری داشته باشند. ایدز یکی از همین بیماری‌هاست که توسط ویروسی به نام HIV منتقل می‌شود. این ویروس بتدریج قدرت دفاعی بدن را ضعیف می‌کند به طوری که فرد به انواع عفونت‌ها و سرطان‌ها مبتلا شده و در نهایت می‌تواند منجر به مرگ می‌شود.
کد خبر: ۸۰۵۷۹۸
ویروس ایدز چگونه وارد بدن می‌شود؟

از زمانی که فرد به ویروس مولد ایدز (HIV) مبتلا می‌شود تا شروع بیماری ممکن است بیش از 10 سال طول بکشد؛ چرا که ابتلا به HIV در ظاهر فرد مشخص نمی‌شود. در این مدت فرد ظاهراً سالم است و می‌تواند به کار و فعالیت خود ادامه دهد ولی احتمال انتقال ویروس از سوی او به دیگران وجود دارد.


HIV چگونه وارد بدن می‌شود؟

تماس جنسی با فرد مبتلا بدون استفاده از وسایل پیشگیری، استفاده مشترک از وسایل تزریق یا سایر ابزار تیغ و برنده مثل تیغ یا سوزن خالکوبی، انتقال خون و فرآورده‌های خونی آلوده و انتقال از مادر مبتلا به نوزاد در طی حاملگی، زایمان و شیردهی از راه‌های انتقال این بیماری است. البته شایع‌ترین راه ابتلا به HIV در جهان تماس جنسی نامطمئن، محافظت نشده و خارج از چارچوب است. مصرف موادمخدر، الکل و... قدرت تصمیم‌گیری فرد را برای پرهیز از رابطه جنسی حفاظت نشده مختل می‌کند.ایدز


مبتلایان به ایدز نیازمند حمایت جامعه

ویروس مولد ایدز از طریق تماس‌های معمولی مثل دست دادن، در آغوش کشیدن، روبوسی، عطسه و سرفه، استفاده از توالت و حمام، استفاده از ظروف و وسایل غذاخوری مشترک، استفاده از استخر عمومی و نیش حشرات منتقل نمی‌شود. افراد مبتلا و بیماران، نیاز به حمایت و همدلی جامعه دارند. آنچه ما را در معرض خطر قرار می‌دهد رفتارهای پرخطر ماست، نه زندگی در کنار افراد مبتلا.


از کجا بدانیم مبتلا به ایدزیم یا خیر؟

بنا بر اعلام اداره کنترل ایدز و بیمارهای آمیزشی وزارت بهداشت، ابتلا به ویروس مولد ایدز فقط از طریق آزمایش خون مشخص می‌شود. از زمانی که ویروس وارد بدن فرد شده تا زمانی که در آزمایش خون مشاهده می‌شود ممکن است چند ماه طول بکشد. بهتر است قبل از انجام آزمایش با یک مشاور صحبت شود.
اگر از ابتلای خود یا همسر خود به HIV نگرانیم می‌توانیم به مرکز مشاوره بیماری‌های رفتاری مراجعه کنیم. در این مراکز علاوه بر آموزش، مشاوره و ارائه وسایل پیشگیری، آزمایش HIV به صورت رایگان و با حفظ رازداری انجام می‌شود و افراد مبتلا یا بیمار تحت مراقبت و درمان قرار می‌گیرند.


آیا ایدز درمان دارد؟

درحال حاضر درمان قطعی برای از بین بردن ویروس ایدز وجود ندارد. درمان‌های موجود می‌توانند طول عمر بیمار را افزایش داده و کیفیت زندگی او را بهتر کنند؛ اما هرکدام از ما می‌توانیم با حفاظت از خود و دیگران در برابر ایدز، صحبت با دیگران در این مورد، تلاش برای پذیرفته شدن و حمایت افراد مبتلا به HIV در جامعه و محله خود، مشارکت در اطلاع‌رسانی برای ایدز و دعوت از دیگران برای این مشارکت گامی در جهت مبارزه با ایدز برداریم و از هم‌اکنون پیشگام شویم. (ایسنا)

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
سهم پزشکان سهمیه‌ای

ضرورت اصلاح سهمیه‌های کنکور در گفت‌وگوی «جام‌جم»‌با دبیر کمیسیون آموزش دیدبان شفافیت و عدالت

سهم پزشکان سهمیه‌ای

نیازمندی ها