یکی از گمراه کنندهترین موضوعات در جامعه ایرانی مبحث سلامت غذا است، کما اینکه در وهله نخست و به استناد کارشناسان امر متولی نخست سلامت غذا در ایران وزارت بهداشت است، ولی در زمانهای که آلودگی فرآوردههای غذایی رخ میدهد به خوبی چهره منفی این نابسامانی معلوم میشود، مثلاً مسؤلان سازمان غذا و دارو عنوان میکنند مسئول سلامت و پاسخگویی سوسیس و کالباس هستند، ولی پاسخگویی سلامت گوشت خام دامپزشکی است و یا سلامت شیر فله با دامپزشکی و سلامت شیر بسته بندی شده با سازمان غذا و داروست.
به گزارش تسنیم، حال اگر این بررسی را ادامه دهیم متوجه میشویم که سلامت و پاسخگویی درباره دیگر فرآوردههای غذایی نیز این سرنوشت پراکنده را دارد، مثلاً در زمینه میوههای مانند گوجه؛ مسؤلیت سلامت آن با جهاد کشاورزی تعیین شده است ولی سلامت محصولی مانند رُب با سازمان غذا و داروست، بنابراین این لیست همچنان ادامه دارد ولی با این شرایط عجیب، که در نهایت بزرگترین آسیب آن هم زمانی مشخص میشود که یک فرآورده آلوده و دچار مشکل میشود، آن زمان است که هر نهاد و سازمانی در صورت هر نوع کم کاری این مشکل را بر گردن دیگری میاندازد و پس از چند روز هیاهو و سردرگمی مردم؛ در نهایت به خانه اول باز میگردیم؛ پرتقال فروش، سلامت غذا در ایران کیست؟
در این رابطه حسین رستگار مدیر کل آزمایشگاههای مرجع کنترل غذا و دارو درباره این وضعیت آشفته و راه ساماندهی آن به تسنیم عنوان کرد: در تمام دنیا سازمانهای غذا و داروی آن کشورها متولی و پاسخگوی سلامت فرآوردههای غذایی هستند در حالیکه در ایران اینگونه نیست، بنابراین باید فقط یک سازمان متولی و پاسخگویی تمام تضمینهای سلامت غذا در کشور شود، که در این رابطه سازمان غذا و دارو نیز آمادگی پذیرفتن این مسؤلیت را دارد ولی باید نهادها و سازمانهای مرتبط در این مقوله با یکدیگر هماهنگ شوند و این مطالبه در اجرا محقق شود.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد