خورش کنگر
مواد لازم:
کنگر: 1.5 کیلو
گوشت گوسفندی، ترجیحا ماهیچه: نیمکیلو
پیاز سرخ شده: 4 قاشق غذاخوری
آبلیمو یا آبغوره: یک فنجان
زعفران، فلفل، زردچوبه، روغن: به میزان لازم
طرز تهیه:
کنگر را پاک کنید و تیغهای آن را جدا کرده و در آب خیس کنید و پس از 20 دقیقه تمیز شسته و آن را به اندازه 2 سانتیمتر برش داده و خرد کنید.گوشت را به قطعههای مناسب ریز کرده و با پیاز سرخ شده تفت دهید و 3 الی 4 لیوان آب روی آن بریزید و بگذارید بپزد .کنگرهای خرد شده را در روغن داغ سرخ کنید و قبل از پخت کامل به گوشت اضافه کنید و صبر کنید تا خورش تقریبا کم آب شود . نمک و زعفران و فلفل و آبلیمو را افزوده و بگذارید خورش به روغن و جا بیفتد . در صورت تمایل میتوانید 100 گرم نعنا و جعفری خرد شده را به این خورش اضافه کنید .همچنین به جای گوشت میتوان از مرغ برای تهیه خورش کنگر استفاده کرد.
کوکو کنگر
مواد لازم:
کنگر پاک شده: 300 گرم
گوشت چرخ کرده: 120 گرم
سیبزمینی: یک عدد
پیاز: 2 تا 3 عدد
هویج: 3 عدد
زرشک: 3 قاشق غذاخوری
تخممرغ: 5 عدد
نمک، فلفل، زردچوبه و زعفران آب کرده: به میزان لازم
ادویه پلویی: یک قاشق غذاخوری پر
طرز تهیه:
کنگر تیغ گرفته و پاک شده را خرد کنید و آن را سرخ کرده و با 2 لیوان آب بپزید. هویج را خرد کرده به کنگر اضافه کنید تا پخته شود. سیبزمینی را خرد و سرخ کنید و کنار بگذارید. پیازها را سرخ کنید و گوشت را به آن افزوده و تفت دهید. همه مواد را در این مرحله با هم مخلوط کنید و نمک و فلفل و ادویه پلویی دارچیندار را به مواد کوکو بزنید. تخممرغها را بشکنید و به آنها بیفزایید و به هم بزنید و برای عطر و طعم بیشتر کوکو، زعفران آب کرده را هم به آن اضافه کنید و مایه را در روغن داغ بریزید تا کمکم خودش را بگیرد و سرخ شود. در انتها یک عدد گوجه را ریز خرد کرده و با یک قاشق رب گوجه و یک عدد تخممرغ و زرشک مخلوط کنید و روی کوکوی بسته شده بریزید و درآن را ببندید تا مغز پخت شده و روی آن طلایی شود. بعد برش زده و در دیس مناسب بچینید و اطراف آن را با خیارشور، زیتون و پیازچه تازه تزئین و میل کنید.
کلوچه خانگی
مواد لازم:
آرد: یک کیلو
شیر ولرم: 1.5 لیوان
روغن جامد: 5 قاشق غذاخوری
شکر: یک لیوان
پودر مایه خمیر: یک قاشق غذاخوری
نمک: نوک قاشق چایخوری
طرز تهیه:
شیر را گرم کنید. مایه خمیر را در چند قاشق شیر و یک قاشق شکر حل کنید و در آن را ببندید و 10 دقیقه به آن استراحت دهید تا حجم آن دو برابر شود. بقیه شیر را در ظرف مناسبی بریزید و شکر و روغن و مایه خمیر را به شیر اضافه کنید و بعد آرد را کمکم افزوده و مخلوط کنید، تا جایی که خمیر به دست نچسبد. به این خمیر یک ساعت استراحت دهید تا حجم آن دو برابر شود. روی سطح صاف کمی آرد بپاشید و خمیر را به قطر چند میلیمتر باز کنید و با یک لیوان آن را قالب بزنید. میتوانید از خمیر به اندازه یک گردو بردارید و آن را با وردنه باز کنید و به همین ترتیب همه خمیر را آماده پخت کنید.
یک عدد زرده تخممرغ را با زعفران مخلوط کنید و با برس روی نان کلوچهها بمالید و با کنجد تزئین کنید. سینی فر را با یک کاغذ روغنی بپوشانید و کلوچهها را روی کاغذ روغنی بچینید و در فر از قبل گرم شده، با دمای 175 درجه سانتیگراد به مدت 15 دقیقه بگذارید. بعد از پخت درآورده و با یک لیوان شیر میل کنید. این کلوچه را همچنین میتوان بعد از آماده کردن، بدون فر و روی حرارت مستقیم و در روغن داغ سرخ کنید و روی آن شکر و دارچین بپاشید.
فلافل خانگی
مواد لازم:
نخود: 800 گرم
آرد ذرت یا آرد سیب زمینی: 3 قاشق غذا خوری
سیر: یک بوته
پیاز: 2 تا 3 عدد متوسط
جعفری خرد شده: نصف لیوان
ادویه فلافل: شامل پودر زیره، پودر تخم گشنیز، پودر دارچین و فلفل قرمز از هر کدام نصف قاشق چای خوری
آبلیمو: 3 قاشق غذا خوری
سس قارچ: رب گوجه: یک قاشق غذا خوری
قارچ: 100 گرم
نمک و روغن: به میزان لازم
طرز تهیه:
ابتدا نخود را بشویید و از شب قبل آن را خیس کرده و چند بار آب را عوض کنید. بعد آب آن را صاف کرده و به همراه سیر و پیاز، دو سه بار چرخ کنید. تمام ادویهها و آبلیمو، جعفری و نمک را هم به مواد چرخ شده اضافه کنید و آن را ورز دهید. اگر سفت بود، کمی آب ولرم به آن افزوده و خوب ورز دهید تا کاملا چسبنده و منسجم شود. روغن را در ظرفی بریزید و داغ کنید از مواد به اندازه یک گردوی بزرگ بردارید و در دست آن را فرم دهید و در روغن داغ سرخ کنید. برای شکل دادن به فلافل، قالبهایی در بازار موجود است، میتوانید از قالب استفاده کنید. برای تهیه سس قارچ باید آنها را ریز خرد کنید و با یک قاشق روغن قارچها را تفت دهید. رب گوجه و فلفل قرمز را به آن اضافه کنید. کمی آبلیمو، نمک روی آن بریزید. فلافلها را بعد از سرخ شدن روی دستمال تمیزی بگذارید تا روغن اضافی آنها کشیده شود و با نان باگت ساندویچ درست کرده و لابهلای آن را خیارشور و سس قارچ و کاهوی ریز خرد شده بریزید و میل کنید.
خورش آلوچه مسما با مرغ
در فصل بهار از نوبرانه گوجه سبز غافل نشوید و با مصرف آن از خواص گوجه سبز بهرهمند شوید.
مواد لازم:
مرغ: 800 گرم
گوجه سبز: 500 گرم
پیاز: 2 عدد متوسط
رب گوجه: 2 قاشق غذاخوری
نعنا ی خشک: یک قاشق غذاخوری
آبغوره: نصف فنجان
زردچوبه، دارچین، فلفل و نمک: به میزان لازم
روغن: به میزان لازم
آب: 2 لیوان
طرز تهیه:
ابتدا تکههای مرغ را بشویید و نمک بزنید. در یک قابلمه مناسب مقداری روغن ریخته و مرغها را تفت دهید تا تغییر رنگ دهند و با مقداری آب بپزید. پیازها را خیلی ریز خرد کنید و به آن زردچوبه زده و گوجه سبزها را اضافه کرده و آنها را هم با پیاز کمی تفت دهید. نعنای خشک، دارچین، فلفل و نمک را افزوده و به مرغ نیمهپز بیفزایید و آبغوره و رب گوجه فرنگی را هم روی آنها بریزید و حرارت را کم کنید تا خورش به آرامی پخته شود و به روغن بیفتد. بادمجانها را هم یکنواخت سرخ کنید و در انتهای پخت روی غذا بگذارید و چند دقیقه با بخار خورش پخته و آماده میشود. این خورش را با پلو زعفرانی میل کنید.
کتلت ماهی کیلکا
مواد لازم:
ماهی کیلکا: نیم کیلو
سیبزمینی: نیم کیلو
پیاز: یک عدد
سیر: چند حبه
تخممرغ: 2 عدد
آرد سوخاری: یک فنجان
سبزی معطر خشک شامل، مرزه و ترخون: 2 قاشق غذاخوری
نمک، روغن، فلفل و زردچوبه: به میزان لازم
طرز تهیه:
ابتدا سیبزمینیها را بپزید. ماهی را پاک کرده و بشویید و آنها را خشک کنید و همراه سیر و پیاز و سیبزمینی چرخ کنید. تخممرغها، آرد سوخاری، سبزی خشک، ادویه و نمک را به آنها اضافه کرده و همه مواد را با هم مخلوط کنید و کمی ورز دهید. روغن را در ماهیتابه بریزید و آن را داغ کنید. از مواد کتلت به اندازه یک نارنگی بردارید و در دست به آن فرم دهید و در روغن داغ سرخ کنید. کتلتها را در دیس مناسب چیده و اطراف آنها را با زیتون سیر ترشی و سبزیهای تازه تزئین کنید و روی آنها را هم سس کچاپ تند بریزید و میل کنید.
چاردیواری
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد