به گزارش جام جم آنلاین ، در کل جهان از هر 160 کودک یکی اوتیسم دارد.
کودکانی که مبتلا به اوتیسم می شوند در ارتباطات کلامی و غیر کلامی، تعاملات اجتماعی و فعالیتهای مربوط به بازی، مشکل دارند. این اختلال، ارتباط با دیگران و دنیای خارج را برای آنان دشوار میسازد. در بعضی موارد، رفتارهای خود آزارانه و پرخاشگری نیز دیده میشود. کودکان اوتیسمی علاقه بسیار زیادی به این دارند که یک کار را چند بار تکرار کنند.
اوتیسم از سنین بسیار پایین آغاز می شود و تا بزرگسالی فرد را درگیر خود می کند. هنوز مشخص نیست به چه دلیلی یک فرد مبتلا به اوتیسم می شود اما تحقیقات پیشرفته برای جلوگیری از این عارضه در کودکان ادامه دارد. در هر حال چیزی که مشخص به نظر می رسد این است که عامل ژن در بروز اوتیسم در انسان نقش عمده ای ایفا می کند. محیط و ژن محرک های اصلی به وجود آوردنده اوتیسم هستند، در واقع با کنترل این دو می توان اوتیسم را هم از بین برد. اما خب، همه می دانیم که اوتیسم فعلا یک مشکل برای بسیاری از خانواده هاست و هنوز هم درمان قطعی برای آن وجود ندارد. هنوز هم یک مادر، یک پدر با دیدن کودکش که نمی تواند به درستی با دیگران ارتباط برقرار کند رنج می برند. کودکان اوتیسمی حتی در برقراری ارتباط چشمی با دیگران ناتوان هستند و به درون خود عقبنشینی می کنند. آنها حتی در بسیاری از موارد نمی توانند و نمی خواهند با اعضای خانواده خود ارتباط برقرار کنند. البته مواردی بسیار استثنایی وجود دارد به این معنا که تعدادی از کودکان اوتیسمی دلشان می خواهند آنقدر با دوستان، اعضای خانواده، نزدیکان و حتی غریبه ها تا می توانند حرف بزنند که این خود یک مشکل است. چرا که حرف زدن بیش از اندازه دیگران را از آنها فراری می دهد.
به هر حال شما اگر یکی از اعضای خانواده یک کودک اوتیسمی به خصوص پدر و مادر او باشید قطعا این برایتان بسیار رنج آور و ناراحت کننده است که نتوانید به درستی با او ارتباط برقرار کنید. اما کسب اطلاعات بیشتر درباره این اختلال و این موضوع که چگونه با یک اوتیسمی برخورد کنید بسیار مفید است و به شما کمک می کند به درستی با دیگران ارتباط برقرار کنید.
یاد بگیرید چطور رفتار کنید
هیچ قانون سفت و سخت و البته پیچیده ای در رابطه با اینکه با کودکان اوتیسمی چگونه رفتار کنید وجود ندارد، همه چیز بسیار ساده به نظر می رسد. به این نکات توجه کنید:
*صبور باشید
مدتی طول می کشد تا یک کودک اوتیسمی بتواند با دیگران ارتباط برقرار کند. لازم است شما به عنوان یکی از والدین و یا خواهر و برادر او شمرده صحبت کنید و به صحبت کردنتان لحن تند ندهید.
*به او یاد بدهید چگونه بدون حالت تهاجمی عصبانیتش را بیان کند
کودکان اوتیسمی و حتی کودکان طبیعی هم نمی دانند چطور باید عصبانیت خود را بیان کند. در اینباره هم باید صبوری به خرج بدهید و به تدریج به بیاموزید چگونه بدون اینکه حالت های تهاجمی داشته باشد و یا پرخاش کند عصبانیت و دلیل آن را به درستی بیان کند.
*انعطاف پذیر باشید
اجازه ندهید که احساساتتان بابت اینکه کودک شما به درستی ارتباط برقرار نمیکند جریحه دار شود. اوتیسمی ها مشکلات زیادی با نشان دادن و کنترل عواطف خود دارند و اغلب بی پرده حرف می زنند. حرف های بی پرده آنها را به دل نگیرید و کمی انعطاف از خود به خرج بدهید.
*همیشه مثبت بمانید
کودکان مبتلا به اوتیسم به آدم های مثبت و خوش اخلاق پاسخ بهتری می دهند. سعی کنید به رفتارهای مناسب آنها جایزه بدهید.
*به جلب توجه ها اهمیتی ندهید
کودکان اوتیسمی بسیار تلاش می کنند تا با رفتارهای بسیار بد تمرکز شما را به خود جلب کنند. اگر چند بار به این دست از رفتارها بی توجهی کنید در واقع به او کمک می کنید تا دست از این رفتار ناهنجارانه بردارد.
*از طریق فعالیت بدنی در تعامل باشید
چرا برای برقراری ارتباط با کودک اوتیسمی خود اصرار دارید مدام با او صحبت کنید و حرف از دهانش بکشید؟ راه های دیگری هم هست. مثلا می توانید با او به ورزش بروید، با هم بدوید و یا اینکه بازی کنید. اینها راه های خوبی هستند تا بتوانید توانایی های ارتباطی او را بهبود ببخشید. این روش روحیه کودک را آرام تر می کند.
*مهربان باشید
هیچ توضیح اضافه دیگری نمی خواهد که چرا باید با اوتیسمی ها مهربان باشید. آنها نیاز به این دارند که مدام در آغوششان بگیرید، درست مثل بچه های دیگر.
*عشق و علاقه تان را نشان بدهید
کودکانی که اوتیسم دارند معمولا در نشان دادن احساسات خود ناتوان هستند اما باید بدانند که شما آنها را دوست دارید. بیشتر به آنها عشق خود را نشان بدهید، بیشتر حمایتشان کنید.
به هر حال تعامل با افرادی که اوتیسم دارند همواره یک چالش محسوب می شود اما باید یاد بگیرید که نحوه رفتار کردن درست با آنها چگونه است و چگونه میتوان آنها را با شرایط زندگی بیشتر وفق داد.
منبع: stanfordchildrens / مترجم: هیلدا حسینی خواه
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد