دکتر علی اکبر سهیلی آزاد در گفتگو با ایسنا، مقادیر کمی از کلسیم را در انتقال تحریکات عصبی، عضلانی و فعالیت برخی از آنزیمها موثر دانست و اظهار داشت: حفظ تعادل کلسیم در بدن با رژیمهای غذایی متفاوت امکان پذیر است اما کمبود این ویتامین در بدن عوارضی را به دنبال دارد.
این متخصص تغذیه با بیان اینکه اسید فیتیک موجود در سبوس غلات یا اسید اگزالیک موجود در اسفناج سبب کاهش جذب کلسیم میشوند، افزود: ترکیب اسیدفیتیک به همراه کلسیم موجود در روده موجب تولید فیتات نامحلول شده، ترکیب کلسیم با اسیداگزالیک، تولید اگزالات نامحلول در آب را نموده این ترکیب قابل جذب در رودهها نیست.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: مصرف مقادیر زیاد چربی در غذاها باعث میشود اسیدهای چرب با کلسیم، تولید ترکیب نامحلول کرده و به دنبال آن از طریق مدفوع دفع شود.
این متخصص با اشاره به اینکه کمبود کلسیم در بدن کودکان موجب ابتلای آنان به بیماری راشیتیسم میشود، گفت: کمبود کلسیم در بدن بزرگسالان، بیماری پوکی استخوان را در آنان به همراه دارد.
>> روزنامه رسالت
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد