فوت و فن‌های پخت یک کلم‌پلوی همه چیز تمام

بفرمایید کلم‌پلو

کلم‌پلو یکی از غذاهای خوشمزه و مقوی است که با دستور پخت‌های متفاوتی تهیه می‌شود. وجود کلم در این غذا خواص متعددی را به آن می‌بخشد که نمی‌توان از آن گذشت. عطر و طعم این غذا هم برای بسیاری از افراد دوست‌داشتنی است هر چند بخشی از افراد از بوی کلم خوش‌شان نمی‌آید اما با این روش کلم پلویی خوشمزه می‌توانید بپزید که کمتر کسی عطر و طعمش را دوست نداشته‌باشد.
کد خبر: ۱۴۲۳۷۸۵
موادلازم برای تهیه کلم‌پلو 
 
کلم سفید: متوسط ۱ عدد
پیاز بزرگ: ۱ عدد
رب گوجه فرنگی: ۱ الی ۲ ق غذا خوری
گوشت چرخ‌کرده: ۳۵۰ گرم
زعفران دم شده: ۲ ق غذا خوری
برنج: ۳ پیمانه
آب و روغن: به مقدار لازم
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، جوز هندی، دارچین: به مقدار لازم

طرز تهیه کلم‌پلوی تهرانی با گوشت چرخ‌کرده و کلم سفید

مرحله اول: آماده سازی
ابتدا باید برنج را پس از شستن با آب سرد، با کمی آب و یک قاشق غذاخوری نمک بگذارید تا خیس بخورد. کلم را خوب شسته و به صورت خلالی ریز خرد کنید. زعفران ساییده شده را داخل یخ دم بگذارید تا خوش‌رنگ شود.
 
مرحله دوم: تفت دادن مواد
درادامه داخل یک تابه کمی روغن ریخته و کلم‌های خرد شده را کمی تفت دهید تا طلایی شوند. سپس پیاز را نگینی ریز خرد کرده و داخل همان تابه سرخ کنید تا طلایی شود. به آن کمی زردچوبه اضافه کنید و تفت دهید تا بوی خامی زردچوبه گرفته شود.
 
مرحله سوم: تفت دادن گوشت
در ادامه رب را به آن اضافه کرده و با پیاز خوب سرخ کنید. در بیشتر دستور پخت‌ها رب پس از گوشت اضافه می‌شود. اگر رب را قبل از گوشت اضافه کنید، طعم بهتری به غذا می‌دهد؛ زیرا رطوبت گوشت باعث می‌شود رب خوب سرخ نشود. سپس گوشت را همراه ادویه‌ها و نمک اضافه کنید و در حرارت بالا تفت دهید تا خوب تغییر رنگ دهد و سرخ شود، سپس کمی آب اضاف کنید و بگذارید گوشت خوب پخته شود و آب اضافی آن جمع شود. در انتها زعفران را اضافه کنید و تابه را از روی حرارت بردارید.
 
مرحله چهارم: تهیه کلم‌پلوی تهرانی
در ادامه برنج را روی حرارت قرار دهید و صبر کنید کمی بجوشد. در حین پختن باید کف روی برنج را بگیرید، زمانی که دانه برنج را در دست گرفتید و با فشار دست له شد اما مغز آن هنوز سفت بود، آبکش کنید. کف قابلمه ته دیگ دلخواه خود را قرار دهید. سپس یک لایه برنج بریزید و بعد کلم سرخ‌شده و زعفران و مایه گوشی را اضافه کنید و همین طور لایه‌ها را تکرار کنید تا مواد و برنج تمام شوند. سپس کلم پلوی تهرانی را برای ۴۰دقیقه دم بگذارید.

خواص دارویی

۱. جلوگیری از سرطان
یکی از خصوصیات مهم کلم درطب سنتی، قدرت جلوگیری از ابتلا به انواع سرطان‌ها مانند سرطان معده، روده بزرگ و سرطان پستان است. مواد فیتوشیمیایی موجود در آن می‌توانند به تثبیت و تقویت سلول‌های سالم بدن کمک کنند و فرآیند رشد سلول‌های سرطانی را کاهش دهند.
 
۲. حفظ سلامت قلب
فیبر و پتاسیم موجود در کلم  به حفظ سلامت قلب و عروق کمک می‌کند. مصرف منظم این سبزیجات به کاهش فشارخون، کاهش التهابات و کنترل میزان کلسترول خون کمک می‌کند، که از جمله عوامل مهم در جلوگیری از بیماری‌های قلبی و عروقی هستند.
 
۳. تقویت سیستم ایمنی
ویتامینC بالای موجود در کلم سفید می‌تواند به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کند. این ویتامین معروف به عنوان یک آنتی‌اکسیدان قوی عمل می‌کند که در مقابله با عوامل آسیب‌رسان محافظت کرده و به بهبود وضعیت سلامت ایمنی کمک می‌کند.

استفاده در طب سنتی

​​​​​​​کلم به عنوان یک جزء از تغذیه در طب سنتی به کار می‌رود. از آنجا که این سبزیجات مواد معدنی مهمی مانند کلسیم، آهن و منیزیم دارند، درتقویت استخوان‌ها، بهبود خون‌سازی و حفظ سلامت عمومی بدن مؤثر هستند.
newsQrCode
برچسب ها: کلم پلو غذا
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها