مواد لازم:
برنج: ۲ پیمانه
ماش: ۲ پیمانه
پیاز: ۲ عدد بزرگ
سیر: ۴ حبه
گوشت چرخکرده: ۳۰۰ گرم
نمک و فلفل سیاه: به اندازه کافی
زردچوبه و روغن: به اندازه کافی
دستور پخت ماشپلو
مرحله اول: برای تهیه ماشپلوی خوشمزه ابتدا ماش را به مدت حداقل ۱۲ ساعت میخیسانیم، سپس به همراه دو پیمانه آب داخل یک قابلمه مناسب میریزیم و روی حرارت متوسط قرار داده تا ماش بهطور کامل پخته شود.
مرحله دوم: پس از اینکه ماش بهطور کامل پخت آن را آبکشی میکنیم و کنار میگذاریم، سپس پیازها را به صورت نگینی ریز خرد کرده با کمی روغن در یک تابه مناسب روی حرارت ملایم تفت میدهیم تا سبک و شیشهای شود.
مرحله سوم: در این مرحله سیرها را رنده کرده و به تابه اضافه میکنیم، به دلیل اینکه سیر زود میسوزد فقط آن را کمی تفت میدهیم تا عطرش بلند شود، سپس مقداری نمک، فلفلسیاه و زردچوبه اضافه میکنیم و با دیگر مواد کمی تفت میدهیم.
مرحله چهارم: در این مرحله ماش را به تابه اضافه کرده و کمی تفت میدهیم و تابه را از روی حرارت کنار میگذاریم. در ادامه یک قابلمه مناسب روی حرارت قرار میدهیم و آن را تا نیمه از آب پر میکنیم، سپس برنج را که از قبل خیساندهایم به قابلمه اضافه میکنیم.
مرحله پنجم: یک قاشق غذاخوری نمک و یک قاشق غذاخوری روغن اضافه میکنیم و اجازه میدهیم برنج به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه نسبت به نوع آن نرم شود. زمانی که دانههای برنج بهطور کامل نرم و مغزشان سفت بود باید برنج را آبکشی کنیم.
مرحله ششم: در این مرحله قابلمهای که برای پخت ماشپلو در نظر گرفتهایم را روی حرارت قرار میدهیم و دو قاشق غذاخوری روغن اضافه میکنیم. در ادامه برای تهدیگ از سیبزمینی اسلایس شده یا نان لواش استفاده میکنیم. سپس روی تهدیگ را با برنج پوشش میدهیم و بعد مقداری از مخلوط ماش روی برنج میریزیم و به همین ترتیب به صورت لایهای برنج و ماش را در قابلمه میریزیم، فقط توجه داشته باشید که لایه آخر باید برنج بریزیم.
مرحله هفتم: دراین مرحله در قابلمه را میگذاریم تا برنج دم بکشد، حدود ۴۵دقیقه تا یک ساعت برای دم کشیدن برنج زمان نیاز است. در همین حین گوشت چرخکرده را به همراه مقداری نمک، فلفل سیاه و زردچوبه چند دقیقه ورز میدهیم.
مرحله هشتم: سپس به مدت ۳۰دقیقه درون یخچال قرار میدهیم تا استراحت کند. در ادامه گوشت چرخ کرده را از یخچال خارج و به کوفته قلقلیهای کوچک به اندازه فندق تبدیل میکنیم و در روغن سرخ میکنیم و کنار میگذاریم.
مرحله نهم: پس از اینکه ماشپلو دم کشید، آن را درون قابلمه بهخوبی مخلوط میکنیم تا برنج و ماش با هم یکدست شوند، سپس در ظرف مورد نظرمان میکشیم و با گوشت قلقلی تزیین میکنیم. در پایان ماشپلو را به همراه ترشی دلخواه سرو میکنیم.