به گزارش جام جم آنلاین فضای باز مجموعه تاریخی کاخ نیاوران شامگاه 28 مردادماه پذیرای علاقهمندان موسیقی کلاسیک بود. لوریس چکناواریان برای این اجرا برنامهای برای یک ارکستر زهی در نظر گرفته بود که ارسلان کامکار نیز کنسرتمایستری آن را بر عهده داشت. در واقع عاشقانهها یا «لاو سانگ«های چکناواریان برای اولین بار به همراه یک ارکستر زهی و دکلمهی میترا حجار اجرا شدند.
«یارتا یاران» که انتخاب اشعر این اجرا را بر عهده داشت و در بخشهای دکلمه با میترا حجار همراه میشد، در ابتدای اجرا در سخنانی گفت: «ما در این اجرا 15 قطعهی عاشقانه برایتان اجرا خواهیم کرد و از شما در خواست میکنیم که در حین اجرا سکوت را رعایت کنید و پس از پایان تمامی قطعات ما را مورد لطف قرار دهید. امشب اشعاری از شاعران ایرانی برایتان میخوانیم؛ محمود وراق، رودکی، رابعه بلخی، دقیقی، عنصری، فردوسی، مولوی، سعدی، حافظ، ابوسعید ابوالخیر، ناصر خسرو، نظامی، عطار و... همه میدانیم که ایران است و چنین شاعرانی و یک ایران است و یک لوریس چکناواریان.»
نحوهی اجرا طوری بود که قطعات یکی پس از دیگری اجرا میشدند و در میانهی آنها و حین خاموشی سازها اشعار انتخاب شده توسط میترا حجار و یارتا یاران دکلمه میشدند.
«شروین وکیلی» نیز که هر شب، سخنرانیهای مرتبط با موضوع اجرا دارد، دربارهی اجرای چکناوریان اظهار کرد: «مهر» موضوع اصلی موسیقی امشب است و از این جهت دارای اهمیت است که ادبیات، عرفان، دین و شریعت ما همه و همه توسط شبکه ای از مفاهیم مهر به هم گره خوردهاند. همهی ما با این مفهوم عمیق و ماندگار کنار هم بودن را تجربه میکنیم.
این جامعهشناس در بخش دیگری از سخنانش نیز اظهار کرد: «ما در زمانهای به سرمیبریم که احتیاج داریم در این بطن آشوب به خودمان یادآور شویم، «مهر» باعث همدلی و تشکلهای متعدد می شود و اکنون زمانه ای است که باید بیشتر به این مفهوم توجه کنیم.»
فستیوال «شبهای موسیقی بارانا» امشب (29 مردادماه) با اجرای سهراب پورناظری و آنتویو ری (نوازندهی فلامنکو از کشور اسپانیا) به پایان خواهد رسید.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
بازگشت ترامپ به کاخ سفید چه تاثیری بر سیاستهای آمریکا در قبال ایران دارد؟
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
رضا جباری: درگفتوگو با «جام جم»:
بهتاش فریبا در گفتوگو با جامجم: