این در حالی است که مقامات غربی میگویند پیشنویس یک قطعنامه جدید علیه سوریه براساس فصل هفتم منشور سازمان ملل همچنان در دست بررسی است.
به گزارش ایسنا، فیلیپ لالیو، سخنگوی وزارت خارجه فرانسه در کنفرانسی مطبوعاتی با بیان این مطلب، تاکید کرد: قطعنامه سازمان ملل باید الزامآور بوده و پایبندی سوریه را به اجرای آن تضمین کند. سخنگوی وزارت خارجه فرانسه در عین حال یادآور شد مساله نابودکردن سلاحهای شیمیایی سوریه در دو مرحله صورت میگیرد؛ مرحله اول در لاهه با حضور سازمان منع استفاده از سلاحهای شیمیایی و مرحله دوم در شورای امنیت در نیویورک.
این مسئول فرانسوی عنوان کرد: در صورتی که سوریه مکانهای نگهداری سلاحهای شیمیایی یا میزان آنها را مشخص نکند، یا این سلاح را به جامعه جهانی تحویل ندهد، بندهایی وجود دارد که میتوان آنها را در متن قطعنامه گنجاند تا براساس آن، تدابیری علیه سوریه اتخاذ شود.
سازمان ملل میگوید جایز نیست زمان بیشتری برای مساله نابودی سلاحهای شیمیایی سوریه تلف شود. دولت چین نیز اقدام سریع برای اجرای معاهده روسیه ـ آمریکا برای انهدام تسلیحات شیمیایی سوریه را خواستار شده و درعین حال ابرازامیدواری کرده است که یک راهحل سیاسی برای این بحران حاصل شود. در یک خبر دیگر، دولت اکراین اعلام آمادگی کرد تا به نابودی تسلیحات شیمیایی سوریه کمک کند.
به گزارش فارس، ویکتور یانوکوویچ رئیسجمهور اکراین گفت، متخصصان و کارشناسان فنی اکراینی در این زمینه تبحر دارند. پیش از این یک مقام آگاه در ستاد کل نیروهای مسلح روسیه اعلام کرده بود که در عملیات نابودسازی تسلیحات شیمیایی در سوریه، علاوه بر نظامیان آمریکایی، تعدادی از نیروهای دفاع در برابر مواد رادیواکتیو، شیمیایی و میکروبی و گروهی از نیروهای گارد ویژه ارتش روسیه شرکت خواهند داشت. البته هنوز تعداد نیروهای اعزامی روسیه مشخص نشده است.
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد