به گزارش جام جم آنلاین دکتر فرهاد غریب دوست با اعلام این خبر گفت: نتایج کارآزمایی بالینی مقایسه داروی آلتبرل با داروی Enbrel که محصول کمپانی فایزر است، نشان از کیفیت مشابه این دو دارو دارد.
وی ادامه داد: آلتبرل دارویی است با اثربخشی زیاد و در عین حال عوارض کم که برای درمان بیماری های خودایمن (اتوایمیون) مانند آرتریت روماتوئید (نوعی بیماری روماتیسمی که با التهاب مفاصل همراه است)، پسوریازیس (نوعی بیماری پوستی) و اسپوندیلیت آنکیلوزان (نوعی بیماری روماتیسمی که با التهاب و خشکی ستون فقرات همراه است) به کار می رود.
رییس مرکز روماتیسم ایران با اشاره به اینکه درمان های قدیمی بیماری های فوق تاکنون متکی بر داروهای کورتونی بوده است، اظهار داشت: کورتون ها به صورت یک شمشیر دو لبه عمل کرده که با مهار سیستم ایمنی بدن، باعث تشدید ریسک عفونت و بروز بدخیمی و سرطان می شوند.
وی گفت: داروهای نسل جدید از جمله آلتبرل به جای از کار انداختن سیستم ایمنی بدن با مهار اختصاصی عامل ایجاد التهاب، احتمال بروز بیماری های بدخیم مانند سرطان را افزایش نمی دهد. در مجموع باید گفت نسل جدید این داروها دارای اثربخشی بیشتر و عوارض کمتری نسبت به داروهای سنتی هستند.
به گفته دکتر غریب دوست، قبل از ایران تنها شرکت آمریکایی "فایزر" نسبت به تولید اتانرسپت اقدام می کرد که با تولید این دارو توسط شرکت آریوژن ایران به دومین تولید کننده این دارو در دنیا تبدیل شده است.
وی ادامه داد: آمارها نشان می دهد این دارو طی دو سال اخیر در سطح دنیا جزو پر فروش ترین داروهای نوترکیب بوده است.
رییس مرکز روماتیسم ایران با اشاره به اینکه ایران هم اینک تنها کشور خاورمیانه در زمینه تولید داروهای بیولوژیک است، تصریح کرد: با توجه به کیفیت مشابه این دارو با مشابه خارجی آن، عوارض کم این دارو و نتایج بهتر آن و از سوی دیگر پر مصرف بودن این دارو در جهان، افتخار بزرگی برای کشور است که تولید این دارو در ایران بومی سازی شده است.
دکتر بهروز وزیری، مدیر عامل شرکت دارویی آریوژن نیز گفت: در تولید داروهای بیوتکنولوژیک، ماده اولیه از طریق سلول هایی که در محیط کشت سلولی پرورش داده می شوند به دست می آیند.
وی افزود: با تغییر DNA سلولی، پروتئین های مورد نیاز تولید می شود که این پروتئین ها پس از قرار گرفتن در محیط کشت، جدا و خالص سازی شده و سپس به صورت دارو فرموله می شوند.
مدیر عامل شرکت دارویی آریوژن یادآور شد: برای تولید داروی آلتبرل که به کمک مهندسی ژنتیک و به روش بیوتکنولوژی صورت گرفته است از سلول های تخمدان همستر چینی (خوکچه چینی) استفاده شده که این دارو از دسته پروتئین های نوترکیب به شمار می رود.
وی تصریح کرد: پروتئین از روی بخشی از DNA ساخته می شود که با ورود DNA پروتئین به DNA سلول با بهره گیری از مهندسی ژنتیک، سلول قادر است، پروتئین نوترکیب را تولید کند.
وی ابراز امیدواری کرد، هر چه سریع تر زمینه صادرات این دارو به دیگر کشورها فراهم شود.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد