جام جم سرا: مدیرعامل شرکت تعاونی صیادان پشتشهر بندرعباس و کارشناس حوزه آبزیان با انتقاد از واردات بیرویه انواع ماهیهای خارجی به ویژه یک نوع ماهی چینی به نام «تیلاپیا» به ایران، اظهار داشت: ماهی تیلاپیا در چین به عنوان یک پروژه تولیدی در حجم عظیم و با قیمتی ارزان برای صادرات در مزارع به راه افتاد که دارای محیط های پرورش بسیار آلودهای هستند در واقع از کود و پساب حیوانی مزارع به عنوان غذای این ماهی استفاده میشود؛ رشد سریع و غذای بیکیفیت و ارزان ماهی تیلاپیا آن را به محصولی با صرفه و سودآور برای کشور چین تبدیل کرده است.
وی با اشاره به اینکه تنها جنس نر این ماهی خوراکی است، افزود: پرورش دهندگان برای رشد بهتر و سریعتر این ماهی، از هورمون و آنتیبیوتیکهای زیادی در محیط پرورش آن استفاده میکنند که بالطبع جذب گوشت این ماهی میشود. براساس گزارشهای مجامع علمی و تحقیقاتی در دنیا که در رسانههای بینالمللی نیز بازتاب زیادی داشته است، این ماهی نسبت به دیگر ماهیها دارای امگا 3 بسیار کمتری بوده و در عوض امگا 6 بالایی دارد که برای سلامتی بسیار مضر است.
بهنام بقاپور دریایی تصریح کرد: بر اساس پژوهشهای صورت گرفته مصرف زیاد این ماهی باعث آلزایمر، التهاب روده و مشکلات قلبی میشود و رشد بی رویه واردات این ماهی به کشورمان در حالی است که در بسیاری از کشورهای اروپایی، مصرف آن منع شده است.
به گزارش جام جم سرا، بقاپور دریایی با اشاره به اینکه براساس آخرین اطلاعات سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد، ایران با تولیـد سالانه 692 هزار تن انواع آبزیان، رتبه دوم جهان را در آبزی پروری داشته است، گفت: با وجود این حجم تولید که قطعا درپی آن صدها فرصت شغلی ایجاد شده است، معلوم نیست چرا از واردات این ماهی مضر به کشورمان در حالی که در کشورهای مختلف دنیا مصرف آن منع شده، جلوگیری نمی شود.
به نقل از تسنیم، وی در خصوص برخی تلاشها برای پرورش این ماهی در کشورمان و هشدار کارشناسان محیط زیست نسبت به خطرات آن گفت: با توجه به اینکه رشد این ماهی سریع بوده و از هرچیزی نیز تغذیه میکند، پرورش آن در آبهای داخلی موجب از بین رفتن آبزیان دیگر و تغییرات اکوسیستمی خواهد شد.
این کارشناس و فعال حوزه آبزیان اضافه کرد: ماهی تیلاپیا هم اکنون به رغم مخالفتهای کارشناسان محیط زیست ایران، توسط برخی سازمانها و نهادها وارد ایران شده و در حال کشت و پرورش است.
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در ضمن ما پای تمامی محصولات كشاورزی از برنج گرفته تا انواع میوه ها و سبزیجات از همین كودها می ریزیم و استفاده می كنیم پس انها هم بی كیفیت می شوند
در مورد تزریق هرمون باید ذكر كرد كه هرمون ها برای رشد سریع نیست برای تكثیر ماهیان می باشد در ضمن این هرمون ها از بدن خود همان ماهیان گرفته می شود و آنتی بیوتیك ها برای جلوگیری از بیماری می باشد اگر انتی بیوتیك ها ایجاد بیماری می كنند پس شما هم زمانی كه بیمار می شوید از آنها استفاده نكنید تا تمام بدنتان را باكتری ها فراگیرد.
بهتر است از حرف های غیر منطقی و بی سوادانه ای كه هر چند وقت یك بار در مورد یكی از غذاهای روزمره مردم زده می شود دست برداشته و مطالعات خود را بالا ببریم تا به بقیه اغشار جامعه با دروغ پردازی لطمه وارد نكنیم
در ضمن بهتر است ذكر كنید آقای بهنام بقایی پور كه این حرف ها را از قل آن بیان كردید چه كاره هستند شاید خودشان از طعم این ماهی بدشان می اید در ضمن این ماهی در حال حاضر از پرفروش ترین ماهی ها در آسیای شرقی و اروپا و آمریكا بوده است در ضمن رتبه ایران در كشورها پرورش دهنده ابزیان دوم نیست و بسیار پایین تر از این حرف ها است. كشورها امریكا چین فرانسه ژاپن استرالیا شیلی پرو و..... همه در بالای سرما قرار دارند.
با تشكر
خیلی ممنون میشم اگر مطالبی از این دست میگذارید كه شخص مصاحبه كننده ادعا به بد بودن یا خوب بودن چیزی داد اون هم طبق مقالات علمی ردز دنیا
لینك مقالات رو هم بذارید
چون من برام این شایبه ایجاد شده كه ناهی تیلاپیا چون وارداتیه بده و ماهی خودمون كه در ابهای الوده جنوب یا شمال پرورش دادیم بد كه نیست عالیه ..
ممنونم
گزارش سازمان FAO در مورد ماهی تیلاپیا اضهار نظر كردم نه یك كارشناس سادم و زمینه تحصیلیم در همین مورد بوده و پایان نامه دكتری خود را در مورد انواع و اقسام پرورش این آبزی در اكثر نقاط جهان تهیه و تدوین نموده ام و عضو انجمن ماهی شناسی ایران هستم
در ضمن این گونه در مزارع پرورشی پرورش داده می شود و نه در دریا یا حوضه های آبخیز ماهیان ایران.
یعنی الان باید بریزم دور؟
میخورم!
اگه اتفاقی افتاد برام خبرتون میكنم!
بحساب دلمون خوشه یك مسوول داره به واردات كشور نظارت میكنه!
چرا پول از همه چی برای شما مهمتر شده بخدا مرگ و آخرت هم هست
خدا به دادمون برسه خوابمون هم چینی شده
بنده از مسولان وبسایت تقاضا دارم كه مطالب مورد داری مثل این را به عنوان خبر منتشر نكنند باتشكر
توجه شما رو به این مسئله جلب می كنم كه مدیرعامل شركت تعاونی صیادان پشتشهر بندرعباس كه اتفاقا كارشناس حوزه آبزیان هم خودشون رو معرفی می كنند و اتفاقا واردات این نوع ماهی اتفاقا بیشترین ضرر رو برای خود ایشون داره این خبر رو منتشر می كنه وگرنه بر اساس آمار شیلات و آبزی پروری جهانی كه در نشریه FAO چاپ می شه بزرگ ترین وارد كننده ماهی تیلاپیا آمریكای جهان خوار می باشد.
دوست عزیز لطفا علاوه بر آمار مذكور به این مطلب توجه فرمایید كه فقط جنس نر این ماهی خوراكی نیست بلكه جنس ماده اون هم قابل خوردن هست ولی چون این ماهی به لحاظ غالب شدن در پیكره های آبی باز می تواند به دلایلی كه خیلی هم سادست غالب شود كاری می كنند كه بچه ماهی های تولیدی همگی نر هستند و این هم به علت رشد سریعتر جنس نر این ماهی است. پس وقتی بچه ماهی ها نر هستند طبیعتا جنس نر اون توی بازار پیدا می شه فقط همین.
بله تایید می شه كه این ماهی به علت مقاوم بودن می تواند حتی در آب های بی كیفیت مثل پساب های سطحی نیز پرورش پیدا كند ولی این بدین معنی است كه همه ماهی های تیلاپیا در آب فاضلاب رشد كرده اند. این چه حرفی است آقا؟ لطفا به مردم خبر درست بدید.
به اطلاع شما برسد كه این ماهی چینی نیست هرچند در چین هم ممكن است پرورش یابد كما اینكه ما در ایران هم گون های بومی این ماهی رو در خلیج فارس و دریای عمان داریم.
لازم به ذكر است كه بنده به عنوان یك ایرانی اصلا دوست ندارم واردات بیرویه هیچ ماهی خارجی به اقتصاد آبزیپروری و شیلات ایران صدمه وارد كند ولی تو رو خدا توجه كنید كه چی به مردم منتقل می كنید
ممنون
1- ما در ایران هم هم اكنون در حال تولید ماهی تیلاپیا هستیم در بافق یزد این ماهی در حال تولید است.
2- دوستان بنده با اینكه خودم عشق و علاقه ذاتی در زمینه حفاظت محیط زیست دارم و شغل بنده هم درهمین رابطه است ولی اعتقاد دارم كه مخالفت با این ماهی به این خاطره كه می ترسن چون نظارتشون روی تمام بخش ها ضعیفه توی این بخش هم دچار مشكل بشیم به لحاظ غالب شدن این ماهی در پیكره های آبی در صورتی كه این ماهی در دنیا در كشور های مختلف حتی در سبد و درون دریا هم پرورش می یابد و اصلا هم غالب نمی شود چون با استفاده از سوپر میل كه 100 بچه های تولیدی آن نر هستند این كار انجام می شود و یا با استفاده از هورمون MT17 كه درصد نرسازی بچه ماهی های آن كمتر از 100 درصد است و شاید نتوان آن را توصیه كرد. در عین حال دست اندركاران بهتر است به جای مخالفت با هر چیزی خودش راكمی بروزتر و نظارت های خود را بهتر نماید.
من پرورش دهنده بلدرچین هستم و خیلی به سلامت غذای جامعه اهمیت میدم ولی چون مسئول نیستم صدام به جایی نمیرسه خواهشآ شما كه میتونید پیگیری كنید ، جامعه ما در بد وضعیتی داره سر میكنه با تشكر ، شریفی از رباط كریم
خیلی دوست دارم بدونم این نظر كدوم كارشناسی است
سالهاست كه اسیر شایعات بی اساس در حوزه دامپروری وتغذیه دام طیور و جدیدا ابزیان با هورمون هستیم به عنوان یك كارشناس وظیفه خود دانستم كه این مطلب رو با خیلی اسان بیان كنم چیزی مثل هورمون رشد خوراكی نیست تزریقی است حالا خودتان حساب كنید كه امكان تزریق یك به یك در ماهی یا مرغ....همچنین قیمت یك دز هورمون رشد بیش از 3 تا مرغ یا چند ماهی میشه در مورد دام هم استفاده از ان اقتصادی نیست مشكل ما در تغذیه چیزی مثل هورمون نیست مسائل جدی مثل كمبود كلسیم است ما در ایران نصف میانگین جهانی لبنیات مصرف می كنیم ولی چند برابر دنیا قند چربی .... مواد غذایی مضر وجود دارد
اصلا هر چی از چین میاد بخدا ،آشغاله.
ما خودمون بهترین ماهی هارو داریم،چرا باید از چین وارد بشه
شما كه میفرمایید محقق هستید ایا هنوز نمیدانید اولین اصل هر تحقیقی ذكر منابع و مستندات است؟
همینطوری یه چیزی بدون دلیل و مدرك معتبر صرفا با این توجیه كه من خودم دكترم (مثل اون بنده خدا كه میگفت من خودم مهندسم) بگی كه نمیشه تحقیق!
مطالبی كه منتشر میكنید از منابع دیگر بهتر است كاملا مشخص باشد كه از كجاست نه كه در متن مخفی باشد!
و اینجه الان این مطلب با لینك.به این صفحه تو شبكه های اجتماعی رد و بدل میشه و ملت هم كه همه نمیدونن هر مطلبی رو نباید باور كنند و همین میشه عامل شیوع شایعه.
حداقل ویكی پدیا چیز دیگه ای میگه
با منبع صحبت كنید لطفا مردم و الكی نترسونید به به اندازه خودمون مشكلات داریم شما دیگه دامن نزنید لطفا
این ماهی به میزان بالا در آمریكا مصرف میشود و یكی از كشورهایی كه تیلا پیا را به آمریكا صادر میكند كشور چین است.بندهای ذكر شده در متن نیز صحت ندارد.
مثلا استفاده از پساب دامداری در پرورش: این ماهی از دسته ماهیان گرمابی بوده و در پرورش این ماهیان، كود حیوانی و شیمیایی به استخر اضافه میشود همانند كپورماهیان.
به جهت بلوغ تیلا پیا در سن پایین، برای جلوگیری از تخم ریزی در استخر از جنس نر در پرورش استفاده میشود.این ماهی بسیار مقاوم بوده و شرایط نامناسب را در محیط پرورش را به خوبی تحمل میكند و به همین جهت در صورت ورود به محیط های آبی كشور میتواند جایگزین گونه های بومی شود. محیط زیست به همین جهت با ورود آن مخالف است كه مخالفتی درست میباشد. ولی علت مخالفت به دلیل نامناسب بودن كیفیت ماهی نیست.
آبزیان بطور كلی از كیفیت پروتئین بالایی برخوردار بوده و مصرفشان باعث مشكلات گوارشی نمیشود.
میزان اسید چرب امگا 6 در روغنهای گیاهی بسیار بیشتر و بالاتر است. و این روغن ها منبع اصلی ورود امگا 6 به بدن هستند. ضمن اینكه امگا 6 هم از جمله اسیدهای چرب ضروری برای بدن میباشد.
ضمن اینكه تیلا پیا ماهی چینی به حساب نمیاید و منشاء آن آفریقا است.
مطالب گفته شده بدون هیچ منبع علمی و معتبر میباشد.
چرا انها به فكر سلامتی مردم نیستند
اصلا
هیچ هرمونی هم نمیخوره...بسیار گوشت لذیذ و سالمی داره...لطفااا شماا كه میخوای اطلاع رسانی كنی ی جستجو كن بعد با سه چهار نفر مشورت كن اون وقت بیا نظر بده نه گتره ای دیمی نظر بده....
این جانب به كلیه اشخاسی كه برخوردمیكنم
كه ازاین ماهی نخورند
متشكرم
همچنین جنس نر این ماهی به دلیل رشد بیشتر و جلوگیری از تكثیر در محیط طبیعی پرورش داده میشود و در هیچ منبعی خوراكی نبودن جنس ماده ذكر نشده است.در ضمن ماهی های تحت هورمون درمانی بعد از سه نسل (یعنی نوه های ماهی های هورمون درمانی شده) وارد چرخه پرورش میشوند و هیچ اثری از هورمون در لاشه انها ثبت نشده
من متاسفم كه كارمون بجایی رسیدبایدماهی چینی بخوریم اصلا بهتره تموم ملامینهای خودمنو بریزم دور فقط چینی بخوریم واقعا ماهی خودمون چشه مگه كم مسمومیت میارن كه اینجوری خودكشی كنیم
خیلی راست می گن جوجه هایی كه با هورمون یك شبه دو ،سه كیلو گوشت دار میشن رو جلوشو بگیرن ،اونا برا مردم ضرر نداره
مردم بیچاره چه كار میتوانند كنند
بشط اینكه همه اصول رعایت شود
مثل ماهی كپور كه حتی در مزارع برنج هم قابل پرورش است
لطفا اطلاع رسانی كنید
این ماهی هیچ ضرری نداره
در ضمن در ایران هم تولید میشه فقط به خاطر اینكه تولید كننده هاش سود سرشاری میبرن دشمن زیاد دارن و بقیه تولید كننده های ماهی به دست و پا افتادن كه جلوی فروشش رو بگیرن
این ماهی هیچ مشكلی ندارد و متاسفانه در ایران ما بجای رقابت درست رو میاورتگند به تخریب رقیب تا مبادا نتوانند خودشان به گرانفروشی ادامه دهند،
.
.
خییییلی
.
.
هم حیف:-(
لطفا جواب بدین.
ممنون,,,,,,,,
- كارشناس محترم شما قیمت ماهی رو با فازایش و در دسترس مردم بگذارید بعد ادعا كنید كه این ماهی مشكل داره
- من بازی های سیاسی حتی در واردات ماهی بصورت مستقیم در جریان هستم ، اینهم میتونه یه بازی سیاسی باشه .
ارادتمند ، یك مطلع امور شیلات
تنها بایستی مصرف بی رویه نداشته باشید چون امگا٣ كمتری دارد.در اروپا هم منع نشده است.ضمنا ماهی هر لجن و الودگی بخورد سهمی در الودگی گوشت ان ندارد.اینها تماما جهت جلوگیری از ورود ان به ایران برای مقابله با ضرر تولد كنندگان داخلی است
شخصی خود را در نظر دارند وجان افراد برای انها فقط برای مردن در نطر گرفته شده ایا دولت چه كاره است قانون فقط برای ادمهای ضعیف قابل اجرا است؟؟!!!!!!!!!
بگید برای حمایت از تولید داخلی مصرف نكنید!
اینكه انقدر ادا اصول نمیخواهد.
نمیگیره كه تو بازار عرضه نشه
آیا دقت كردید ماهی های خلیج فارس رو وقتی از هندیها و عمانی ها می خریم خیلی ارزون تره؟ چون دست دلال ها ازش كوتاهه. چرا نمی گید فقط یك مدل ماهی شیر داریم در حالی كه هر ماهی درازی رو به نام شیر اقیانوس، شیر نیزه، شیر ... به مردم ما غالب می كنن؟ چرا نمی گید فقط یك مدل شوریده داریم در حالی كه ماهی بی كیفیت حسون رو به نام شوریده اقیانوس میفروشن؟
مردم كه نمی دونن ولی بذار منه شیلاتی بگم كه ما حلوا سیاه رو از آتلانتیك، سالمون رو از نروژ و كانادا، شوریده رو از عمان، شیر رو از هند و چین و حتی اوزون برون رو از ایتالیا وارد می كنیم. چرا؟ چون قیمت مشابه ایرانی كه از نظر كیفیت خیلی از این ماهی ها بدتر و بی كیفیت تر هم هست-به دلیل عدم حرفه ای گری صیادان و پرورش دهندگان- بسیار بیشتره.
در دنیا معروف میباشد ولی بعضی سودجوها همچی اشغال هایی را وارد كشور ما
مینمایند و جان مردم هیچ گونه ارزشی برایشان ندارد
واقعا اگر این ماهی چینی و بی كیفیت و با ارزش غدایی پایینی نسبت به ماهی های دیگر است لطفا قیمت ماهی های پرور شی داخلی و همینطورماهی های آبهای آزاد رو پایین بیارن تا مردم هم از این ماهی استقبال نكنند و نخرند. چون وجود ماهی در سبد غدایی ما به خصوص كودكان لازم است.
این فرد از تعاونی "پشت شهر"، چه سواد علمی دارد كه ماهی تیلاپیا را چینی معرفی می كند؟!!!! آیا چین در آفریقاست؟!!!! ماهی تیلاپیا گونه بومی آفزیقا است كه آسیای حنوب شرقی نیز راه پیدا كرده. این ماهی از با ارزش ترین گونه های پرواری جهان است و صرفا پرورش دهندگان ناموفق قزل آلا چون خود را در رقابت با این محصول ناتوان می بینند، درپی استرس بیجا و نگرانی صحیح سازمان محیط زیست (به دلیل ورود یك گونه خارجی به محیط زیست كشور و احتمال رقابت غذایی و اپیدمیك) سعی در اظهارات عجیبی در مورد ارزش غذایی آن می كنند.
آقای بقایی یا دریایی یا هر فردی از تعاونی پشت شهر، اگر تخصصی در زمینه فرآورده های شیلاتی (كه رشته ای است از لیسانس تا دكتری تخصصی) ندارند، نباید غیر مسولانه اظهار فضل كنند. در صورت لزوم موارد را روشن خواهیم نمود؛ اگر لازم است اطلاع دهید
موفق باشید
كدام تحقیق در ایران انجام گرفته كه به تبع موید چنین چیزی است.
اگر منافع قشر خاصی در خصوص چنین مواردی اتفاق می افتد.وبرای كاسبی بعضی ها خطر ایجاد میكند.مبادرت به درج چنین استفهامات میگردند.
خواهش ازتون دارم تمنا میكنم پیگیری كنید التماس میكنم ماهی تیلاپیا رو حداقل از توی رستورانها و آشپزخونه ها جمع كنید میدونم كه حالا حالا نمیشه جلوی وارداتش رو گرفت .
جمعه شب همسرم ماهی از رستوران گرفت و متاسفانه چهار نفراز مهمونهامون خودمون دوتا دچار حالت تهوع شدید شدیم كه سر به استفراغ گذاشتیم مادر شوهرم همون شب سكته قلبی كردن دكترا گفتن مسموم شدید و معده هامون رو شستشو دادن ولی به خدا ما همیشه از این رستوران غذا میگیریم هیچ اتفاقی برامون نمی افتاد و فقط پدر شوهرم كه كباب كوبیده خوردن مشكلی براشون پیش نیومد ولی همه ما كه ماهی تیلاپیا خوردیم فقط نمردیم همینو بگم. واینكه چقدرم خرج بیمارستانمون شد. لذا از شما عزیزان عاجزانه خواهش میكنم رسیدگی كنید بازم شما بهتر راهشو بلد هستید ما كه دستمون به جایی نمیرسه . آخه مگر ماهی شمال و جنوب ایران چه مشكلی داره كه باید واردات صورت بگیره ما هم اشتباه كردیم كه استفاده كردیم برای خودمون متاسفم و برای شما آرزوی موفقیت
حق نگهدارتون
ماهی شانگ براق ورنگ الماسی مانند دارد
اما این ماهی مضر كه علاوه بر واردات توانسته به ابهای خوزستان برسه واكوسیستم ابها راداغون كرده وهمه چیز خوارهستش حتی بیشترماهی های بومی رامنقرض كرده چون علاوه برغذای ماهی ها حتی بچه ماهی هارا شكار وخورده است ودیگركنترل ان تقریبا امكان پذیرنیست
منم اهل خوزستانم ویك بارمتاسفانه خانواده ازاین ماهی خریدن و ما خوردیم واقعاماهی خوبی نیست وحال آدم رو بدمیكنه حیف این همه ماهی كه سالیان سال مردم خوردن وكسی براش اتفاقی نیفتاد وبهترن خوراك روازش درست میكردن جای خودشون روبه چه میده خودم دوسال پیش برنامه ای پخش میشد ازشبكه 1 كه مسئولی دلسوز باچه التماسی میگفت ماهی تیلاپیلادر راهه واكوسیستم خوزستان روبهم میزنه مسئولین و مردم بفكرباشن ولی عده ای سودجومثل همین دوستان كه نظرات دیگران روبه مسخره میگیرن وسعی درتبلیغ دارن چون خودشون ازاین بازارسود میبرن.اصلادوست عزیزخودت ازاین ماهی خوردی كه میگی خوبه
من كه ازوقتی دیدم اطرافیان مون دارن خریدمیكنن تبلیغ گسترده ای كردم وهمه رو منع كردم ازخریداین ماهی ماازهمون ماهی هایی كه قبلا میخوردیم میخوریم مگه چشونه
تنهاراه مقابله بااین كلاه برداران اطلاع رسانی وآگاهی مردم ساده دل وبیچاره است كه فریب این اشخاص رونخورن. دوستان تا میتونیدبه هرصورت ممكن اطلاع رسانی كنین تااین سودجویان به هدف خودشون نرسن وسلامت ما و جامعه روبه خطرنندازن.
شیوع این همه بیماری های خانمان سوزبخاطرعدم آگاهی مردم ومنفعت طلبی عده ای بی وجدان وسودجوكه فقط به فكرمنافع خودشون هستن بوجود اومده لطفا به خود واطرافیانتون رحم كنید وازاین ماهی نخرید
حالم بدمیشه حتی ازاسمش
بنا به فرمایش شما این ماهی مضر است
پس علت ورود آن چیه؟
آیا قبل از ورود مورد آزمایش نمیشه؟
و ابن همه مضرات دارد چرا از طریق رسانه ملی اعلام نمیشه؟