جمعی از دوستداران مرتضی پاشایی از ساعتی پیش از آغاز مراسم، در قطعه هنرمندان بهشت زهرا (س) حضور یافتند و با خواندن قطعاتی از این هنرمند درگذشته، با خانوادهی او همدردی کردند.
در این مراسم که با اجرای علی ضیاء - مجری تلویزیون - همراه بود، عموی مرتضی پاشایی پشت تریبون قرار گرفت و گفت: من از طرف خانوادهی زندهیاد مرتضی پاشایی از همه شما مردم قدردانی میکنم. این مردم بسیار بزرگوار، هنردوست و هنرمند هستند.
او ادامه داد: در اینگونه مراسم، جوانانی با روح پاک شرکت کردند که این کار آنها وصفناپذیر بود. قدر خودتان را بدانید. حقیقتا مردم ایران والا و بینظیر هستند.
وی اظهار کرد: برای تشکر از شما چیزی بهجز این نداریم که بگوییم، آماده ایم جانمان را تقدیم شما کنیم. این مردم استحقاق بالاترین خدمتها را دارند. مردم ما بسیار عزیز و نیکوصفت هستند.
عموی مرتضی پاشایی همچنین گفت: چرا و چه شد که مرتضی اینگونه بین مردم عزیز شد. دلیلش این است که او چند ویژگی داشت؛ در وهلهی نخست، او یک هنرمند مردمی بود و همیشه برای مردم و نه برای چیزی دیگر میخواند البته بیشتر هنرمندان همینطور هستند.
وی افزود: مرتضی بسیار متواضع بود و به هیچوجه خودش را جدا از مردم نمیدانست. مرتضی نغمههایش الهی بود. او میگفت، من نغمه درون انسانها را کشف میکنم. اگر هم مرتضی عاشقانه میخواند، منشأ آن عشق الهی بود.
او اضافه کرد: باز هم از همهی شما مردم تشکر میکنم که در این 40 روز همراه خانواده ما بودید.
در ادامهی این مراسم، مریم حیدرزاده - شاعر و ترانهسرای روشندل - پشت تریبون رفت و شعری را که برای مرتضی پاشایی سروده بود، خواند.
او در سخنانی گفت: مرتضی پاشایی همیشه از اعماق وجود خود میخواند و این پاییز، تلخ و غمگین رقم خورد. با این حال، او همیشه هست و صدایش زینتبخش دلهای ماست.
حیدرزاده اظهار کرد: برای زندهیاد پاشایی دنیایی آرامش آرزو میکنم. فکر میکنم پرواز به آسمان طلایی، زیباتر از این زمین است و برای خانوادهاش بینهایت صبر آرزو میکنم، زیرا ما فقط با صدای او زندگی میکردیم و خانوادهاش با خودش زندگی میکردند.
او افزود: همین که کسی در اوج پرواز کند و مردم آثارش را زمزمه کنند، خودش افتخاری است.
یکی از مداحان اهل بیت (ع) در این مراسم به مدیحهسرایی پرداخت. همچنین پدر مرتضی پاشایی دقایقی بر سر مزار پسرش، مدیحهسرایی و از حاضران در این مراسم قدردانی کرد.
در پایان این مراسم، کسانی که بهمناسبت چهلمین روز درگذشت مرتضی پاشایی بر سر مزار او در قطعهی هنرمندان بهشت زهرا (س) حضور یافته بودند، قطعاتی را از این خوانندهی جوان همصدا خواندند.
در حاشیهی این مراسم، تعداد زیادی از دستفروشان در قطعهی هنرمندان بساط خود را پهن کرده بودند و سیدیهای غیرقانونی کپیشدهی مرتضی پاشایی و پوسترهای این خواننده را میفروختند.
همچنین با هدف جلوگیری از ازدحام بیش از اندازه بر سر مزار این هنرمند، دور محل دفن زندهیاد مرتضی پاشایی با داربست از سایر قسمتها جدا شده بود.
مرتضی پاشایی، صبح روز جمعه (23 آبانماه) در بیمارستان بهمن تهران از دنیا رفت و پیکرش 25 آبانماه از مقابل تالار وحدت تشییع شد و غروب همان روز در قطعهی هنرمندان بهشت زهرا (س) آرام گرفت.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
روایتی از انقلاب اسلامی در گفتوگو با قاسم تبریزی، استاد تاریخ معاصر
چند کلام با بهادر زمانی، بازیگر نقش سهراب