معرفی
این گوشی با بدنهای پلاستیکی به جای بدنه آلومینیومی با قیمت 549 دلار برای نسخه 16 گیگابایت به فروش میرسد، با این مبلغ میتوان پرچمدارانی از کمپانیهای دیگر که گوشی اندرویدی تولید میکنند را خریداری کرد که از نظر سختافزاری قویتر از این گوشی هم هستند. اما بیایید با هم به پای بررسی این گوشی به اصطلاح ارزان قیمت بنشینیم و ببینیم گوشی که تقریبا از نظر قیمتی با گوشی گلکسی اس 4 سامسونگ و ال جی جی 2 برابر است میتواند رقیبی برای آنها باشد یا خیر.
طراحی
iPhone 5c طراحی خود را به گونهای از خانواده لومیای نوکیا گرفته است و در نگاه اول اینطور به نظر میآید مدلی مانند لومیا 625 را مشاهده میکنید. جنس بدنه از پلاستیک است و این برای اولین بار است که یک گوشی اپلی را با جنس بدنهای پلاستیکی میبینیم، اما باید بگوییم پلاستیک گوشی طوری است که به شما حس یک گوشی ارزان را القا نمیکند (که با این قیمت نباید هم این حس به شما القاء شود). با توجه به این که تمام بدنه بسته است دسترسی به باتری و قسمتهای داخلی گوشی وجود ندارد. این گوشی از برادر خودش یعنی آیفون 5s پهن تر و 30 گرم سنگین تر است. iPhone 5c در 5 رنگ ارائه خواهد شد، این رنگها عبارتاند از صورتی، آبی، زرد، سبز و سفید. این رنگها باعث میشوند که جذابیت این گوشی از آیفون 5s بیشتر شود اما به هر حال با تفاوت جنس بدنه دو گوشی آیفون 5s یک گوشی شیک تر به نظر میآید. این گوشی از نظر کیفیت ساخت همان است که از اپل انتظار دارید، در بین صفحه نمایش و قاب پشتی هیچ فضای خالی دیده نمیشود؛ اما به هر حال مطمئن باشید که پلاستیک براق حسی را که آلومینیوم به شما ارائه میدهد را نخواهد داد. یکی از عیبها این است که قسمت درگاه خروجی سیمکارت کمی بیکیفیت ساخته شده است.
در جلوی گوشی صفحه نمایش رتینا قرار دارد که اندازه آن 4 اینچ است، در پایین این صفحه نمایش دکمه Home قرار گرفته گه در تمام گوشیهای آیفون هم دیده بودیم. در بالای این صفحه نمایش خروجی صدای مخاطب و در بالای آن دوربین دوم گوشی قرار دارد همچنین سنسور روشنایی گوشی نیز در کنار خروجی صدای مخاطب قرار دارد.
در سمت راست گوشی تنها درگاه سیم کارت قرار دارد که از سیم کارت نانو پشتیبانی میکند.
در سمت چپ گوشی دکمه معروف اپل قرار دارد که دو عملکرد دارد، از آن هم میتوان برای سایلنت کردن گوشی و هم برای قفل کردن Rotation استفاده کرد. در زیر این دکمه، دکمههای کم . زیاد کردن صدا قرار دارند که تغییر شکل دادهاند و از حالت گرد به صورت بیضی در آمدهاند.
در بالای گوشی فقط دکمه پاور قرار دارد و در قسمت پایینی گوشی نیز از راست به چپ به ترتیب اسپکر، درگاه اتصالی، میکروفون و در گاه اتصال جک 3.5 میلیمتری هدفون قرار دارند.
در پشت گوشی که مهمترین تغییر گوشی در اینجا ضورت گرفته است، یک قاب پلاستیکی میبینید که در بالای آن دوربین 8 مگاپیکیکسلی به همراه فلاش و میکروفون دوم گوشی قرار دارند. این قاب پلاستیکی براق است و به نظر نمیآید که به همین راحتی خط بردارد، البته اینکه قاب به مرور زمان چه عکس العملی را نشان خواهد داد را باید صبر کنیم و ببینیم که چگونه خواهد شد.
صفحه نمایش
درست همانند آیفون 5 و آیفون 5s این گوشی صفحه نمایشی 4 اینچی دارد، این صفحه نمایش از نظر اندازه از بسیاری از اندرویدیهای هم قیمت خود کوچکتر است اما کیفیت بسیار خوبی دارد. اگر این صفحه نمایش را در کنار آیفون 5s قرار دهیم تشخیص تفاوت این دو صفحه نمایش بسیار سخت است و تفاوت بزرگی را نمیتوانید مشاهده کند. این صفحه نمایش کیفیت 640×1136 پیکسل دارد که مانند آیفون 5 است. تراکم پیکسلی این صفحه نمایش 326 پیکسل در اینچ است که باعث میشود شما نتوانید پیکسلها را مشاهده کنید. صفحه نمایش گوشیهایی مانند HTC One تراکم پیکسلی بیشتری دارند که برابر 469 پیکسل در اینچ هستند، اما اگر کسی به شما گفت که به این دلیل که تراکم پیکسلی صفحه نمایش HTC One بیشتر از آیفون 5c است گوشی اچ تی سی را انتخاب کرده است بدانید که کاملا در اشتباه است، زیرا در نگاه کردن به صفحه نمایش در حالت استاندارد هیچ تفاوتی بین این دو صفحه نمایش وجود ندارد و تنها تفاوت را زمانی میتوانید ببینید که چشم خود را به صفحه بچسبانید که هیچ فرد عادی در استفاده از موبایل این کار را نخواهد کرد. اندازه صفحه نمایش برای استفاده روزمره بسیار مناسب است زیرا به راحتی با یک دست میتوانید با آن کارکنید، اما برای تماشای ویدیو و مرور وب، صفحه نمایش گوشیهایی مانند Galaxy S4 و HTC one و Galaxy Note 3 بهتر هستند.
خوانایی صفحه نمایش در زیر نور خورشید نیز بسیار خوب است و هیچ مشکلی با این موضوع نخواهید داشت.
سیستمعامل
آیفون 5c و 5s اولین گوشیهایی بودند که با سیستمعامل iOS7 ارائه شدهاند. این سیستمعامل بزرگترین تغییرات را در تاریخ iOS دارد. این نسخه یکی از موفق ترین نسخهها از نظر دانلود بوده است. اگر شما پیش از این از iOS استنفاده کرده باشید به راحتی تفاوت این دو نسخه را با هم متوجه خواهید شد. iOS7 در همه موارد جلوههای حرکتی زیبایی دارد و جابه جایی منوها از یک برنامه به برنامه دیگر بسیار بهتر از گذشته انجام میشود. به نوعی می توان جلوههای ظاهری این سیستمعامل را تجمعی از جلوههای مثبت ویندوز فون 8 و اندروید دانست.
از جمله تغییرات اساسی در این سیستم عامل میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
تغییر ظاهر آیکونها: در این نسخه از iOS دیگر خبری از آیکونهای سه بعدی و حجم دار نیست، تمام آیکونها به حالت Flat یا همان تخت درآمدهاند. شاید این آیکونها جذابتر باشند و باعث شده باشند که تونعی در ظاهر سیستم عامل به وجود بیاید اما ما همان ظاهر قبلی iOS را بیشتر دوست داشتیم و آیکون ها در همان شکل قبلی ظاهر شیکتری داشتند، البته این امر کاملا سلیقهای است و شاید بعضیها نظرشان این باشد که این نسخه از iOS زیباتر شده است.
تغییر در ناتیفیکیشن بار: اپل در این قسمت انقلابی را به پا کرده است، با کشیدن انگشت از بالا به پایین این قسمت ظاهر خواهد شد که خود این قسمت شامل سه زیر مجموعه است که عبارتند از: Today، All و Missed.
در قسمت Today شما تقویم و رویدادهای همان روز و روز آینده را به همراه سهام بورس آمریکا مشاهده می کنید. در دو قسمت بعدی نیز ناتیفیکیشن هایی که از برنامه های مختلف بر روی گوشی ظاهر میشوند را مشاهده میکنید. در ضمن از این پس از صفحه قفل و بدون باز کردن قفل گوشی به این قسمت دسترسی دارید.
مرکز کنترل: جدیدترین و شاید کارآمدترین تغییر در iOS همین مرکز کنترل باشد، این قسمت با کشیدن انگشت از سمت پایین صفحه نمایش به بالا ظاهر خواهد شد، در این قسمت شما به تمام تنظیمات مورد نیاز خود دسترسی دارید، این قسمت 5 زیر مجموعه دارد، در قسمت اول تنظیماتی مانند حالت پرواز، خاموش و روشن کردن Wi-Fi، بلوتوث، Do not disturb و قفل کردن Rotation قرار دارند. در زیر این مجموعه یک دستگیره برای تنظیم روشنایی نور صفحه نمایش قرار دارد. در قسمت بعد شما میتوانید کنترلهای موزیک در حال پخش را مشاهده کنید. در زیر این تظیمات AirDrop قرار دارد و در آخرین قسمت نیز شاهد حضور میانبرهای چراغ قوه، ساعت، ماشین حساب و دوربین هستیم.
AirDrop: این گزینه به تازگی راه خود را به گجت های اپلی باز کرده است و باعث شده که اپل تا حدودی از آن حالت بسته خارج شود، با این ویژگی میتوانید عکس و ویدئو را برای اطرافیان خود که iOS7 و گوشی های آیفون 5c و 5 و 5s دارند ارسال کنید.
از جمله تغییرات دیگر می توان به عکس های پس زمینه اشاره کرد که حالت سه بعدی پیدا کردند و با استفاده از حسگرهای حرکتی گوشی این عکس حالت سه بعدی را به شما نشان خواهد داد.
پردازنده
پردازنده اصلی گوشی A6 است که یک پردازنده 2 هستهای با سرعت 1.3 گیگاهرتز است. رم گوشی نیز 1 گیگابایت است، در ضمن پردازنده گرافیکی این گوشی نیز 3 هستهای و از نوع PowerVR SGX 543MP3 است. شاید تصور کنید که این پردازنده از بسیاری از پردازندههایی که بر روی گوشیهای اندوریدی نصب است ضعیف تر است ولی همان قیمت را دارند؛ اما لازم است که یک نکته را که بارها آن را گفتیم در اینجا نیز بگوییم، توجه داشته باشید که سیستمعامل iOS به طور کامل برای آیفون ساخته شده است و به عبارت سادهتر، در محصولات اپلی سختافزار و نرمافزار برای یکدیگر ساختهشدهاند، این امر باعث میشود که سیستمعامل بر روی گوشی بهترین عملکرد را داشته و هیچ مشکلی را نبینید، به شما اطمینان میدهیم که آیفون 5c با همین پردازنده که شاید از بسیاری از پردازندههای اندرویدی به ظاهر ضعیف تر باشد کارهایی را انجام خواهد داد که همان گوشیهای اندرویدی با پردازندههای چند هستهای خود انجام میدهند و از این بابت هیچ مشکلی برای کاربر پیش نخواهد آمد.
دوربین
این گوشی یک دوربین 8 مگاپیکسلی دارد که یک فلاش LED در کنار دوربین قرار گرفته است، این دوربین میتواند عکسهایی باکیفیت 2448×3264 پیکسل بگیرد، ویژگیهایی مانند عکاسی در حالت HDR نیز وجود دارد. رابط کاربری عکاسی در iOS7 به کلی تغییر کرده است. کیفیت عکسهای گرفتهشده توسط دوربین این گوشی به صورت کلی شباهت زیادی به عکسهای گرفتهشده با آیفون 5 دارد. یکی از بهترین ویژگیهای این دوربین عکاسی در حالت پانوراما است که اپل در این زمینه به خوبی عمل کرده است و حقیقتا عکسهای پانوراما در گوشیهای آیفون به خوبی هر چه تمام تر گرفته میشوند. عکسهای پانورامایی که با دوربین این گوشی گرفته میشوند کیفیت 28 مگاپیکسل دارند و در فرمت معمولی JPEG ذخیره میشوند. این دوربین همچنین میتواند باکیفیت Full HD نیز فیلمبرداری کند.
علاوه بر اینها در این دوربین ویژگیهای دیگری نیز دیده میشود، شما با انتخاب حالتی به نام SQUARE میتوانید عکسهایی مربعی تهیه کنید که برای استفاده در شبکههای اجتماعی به خصوص اینستاگرام بسیار مناسب هستند.
علاوه بر این یک نرم افزار در این دوربین وجود دارد که به شما این امکان را می دهد 9 فیلتر را در همان زمانی که میخواهید از یک سوژه عکس بگیرید انتخاب و بر روی عکس خود اعمال کنید.
میتوانید کیفیت عکسهای گوشی را در عکسهای زیر مشاهده کنید.
باتری
یکی از قسمتهایی که در این گوشی بهروز شده، باتری آن است، باتری آیفون 5c ظرفیت 1507 میلیآمپری دارد که از ظرفیت باتری آیفون 5s نیز بیشتر است. این باتری در استفاده سنگین روزانه مانند استفاده از یک ساعت پخش ویدیو وبگردی و کارهای روزمره دیگر تا یک روز را به راحتی شارژ نگهمیدارد. علاوه بر این به نظر میآید که مصرف باتری در سیستمعامل iOS7 همچنین کمتر از نسخههای قبلی باشد، بنابراین تا یک روز کامل با استفاده سنگین به راحتی میتوانید به باتری گوشی اطمینان داشته باشید.
جمعبندی
این گوشی قرار است که نسخه ارزان تر گوشی شاخص اپل یعنی آیفون 5s باشد، اما با قیمتی که در حال حاضر دارد به نظر نمیآید که یک نسخه ارزان باشد، این گوشی از آیفون 5s چیز زیادی کم ندارد که نتواند با آن رقابت کند و نیاز یک کاربر عادی را برطرف نکند اما بزرگترین عیب آن داشتن بدنه پلاستیکی است که باعث میشود شما احساس نکنید یک دستگاه اپلی خریدهاید، ما به شما یه توصیه داریم، اگر قصد خرید این گوشی را دارید بهتر است نگاهی هم به اندرویدیهای بازار بیاندازید، زیرا با این قیمت میتوانید حتی یک گوشی Galaxy S4 را خریداری کنید که از بسیاری جهات از این گوشی شیک تر و بهتر است. اما توجه کنید که این گوشی شاید از نظر ظاهری از گلکسی اس 4 و یا دیگز گوشیهای اندرویدی عقب تر باشد اما از نظر اجرای بازیهای سنگین و برنامههای مختلف هیچ چیزی از آنها کم ندارد و iOS در اینجا باعث شده که شما در اجرای فرامین خود هیچ مشکلی را تجربه نکنید.
ما خرید این گوشی را به کسانی توصیه میکنیم که به دنبال خرید یک موبایل ساخت اپل هستند و بنا به هردلیلی نمیخواهند پول زیادی را برای خرید گوشی آیفون 5s که قیمت بالایی دارد بپردازند.
جواد ودودزاده
منابع: http://www.gsm.ir
http://tv.digikala.com
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
چند کلام با بهادر زمانی، بازیگر نقش سهراب
با کورش علیانی درباره اجرا و کارشناسیاش در چند برنامه محور مقاومت گفتوگو کردیم
در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با سفیر ایران در روسیه مطرح شد