بهار فصل تولید و مصرف این نوع باقالا است و از ماه اردیبهشت تا پایان خرداد باقلا مازندرانی را برداشت می کنند .
اگر چه این نوع باقالا از نوع پرخاصیت ترین حبوبات است اما خوردن آن برای برخی مضر است . در باقالای مازندرانی که در گیلان تولید می شود ماده ای به نام گلوکز شش فسفات وجود دارد ، به همین خاطر کسانی که فاقد آنزیم لازم برای تبدیل این ماده به اسید هستند دچار فاویسم می شوند.
داوودی مدیر کل انتقال خون گیلان گفت : یک بیماری ژنتیکی است که در اثر نقص یک نوع کروموزم بر روی کروموزم ایکس قرار می گیرد یعنی اینکه بیشتر پسرها مبتلا می شوند . مگر در موارد شدید باشد که دخترها هم مبتلا شوند که هر دو تا کروموزوم دچار نقص آنزیمی است بنام جی سیکس که این یک نوع بیماری ارثی است و ممکن است منتقل شود اما دلیل این نیست که فقط بچه ها مبتلا بشوند بلکه ممکن است فاویسم در 30 تا 40 سالگی تشخیص داده شود که آن هم بر اثر آزمایشاتی که به صورت روتین مردم می دهند ممکن است دچار این حالت بشوند .
منبع: شبکه خبر
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با «جامجم» مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد