به گزارش جام جم آنلاین، اولین پیشنمونه میگ-۲۵ در ۱۹۶۴ پرواز کرد. میگ-۲۵ هواپیمایی بسیار سریع با توانایی پرواز در ارتفاع بالاست اما مانورپذیری چندانی ندارد. میگ-۲۵ در اصل برای رهگیری بمبافکن بی-۷۰ آمریکاییها ساخته شد که قادر به پرواز با سرعت ۳ ماخ بود. بی-۷۰ هیچگاه تکمیل نشد و در اختیار ارتش آمریکا قرار نگرفت اما میگ-۲۵ به عنوان یک رهگیر دوربرد با سرعت فوقالعاده در اختیار ارتش شوروی سابق قرار گرفت.
غرب در سال ۱۹۶۷ با تصاویر هواپیماهای شناسایی یو-۲ آمریکا به وجود میگ-۲۵ پی برد. غربیها در ابتدا تصور میکردند که این هواپیما با توجه به بالها و دو سکان بزرگ یک جنگنده برتری هوایی غولپیکر است که علاوه بر سرعت قابل ملاحظه توانایی مانورپذیری و چابکی بالایی هم دارد. این موضوع نگرانی زیادی را در غرب ایجاد کرده و باعث پیشرفت سریع در برنامه تولید جنگنده اف-۱۵ در آمریکا شد.
قابلیت های واقعی آن تا سال ۱۹۷۶ که ویکتور بلنکو با یک میگ-۲۵ از طریق ژاپن به آمریکا پناهنده شد آشکار نشد.
تحلیل های بعدی یک طراحی ساده ولی کارا با سیستم های الکترونیکی تیوب خلاء، دو موتور عظیم توربوجت را آشکار کرد.
برخلاف تصور اولیه بخش عمده بدنه میگ-۲۵ از آلیاژ فولاد و نیکل ساخته شده بود و نه از تیتانیوم. در مجموع ۸۰ درصد بدنه میگ-۲۵ را آلیاژ نیکل، ۱۱ درصد آلومینیوم و ۹ درصد را تیتانیوم تشکیل میداد. همچنین مشخص شد طراحی بالهای بزرگ برای این هواپیما به دلیل وزن بالای آن است.
شعاع عملیاتی آن هم ۳۰۰ کیلومتر و حداکثر برد آن با سوخت داخلی و پرواز با سرعت زیر صوت در ارتفاع پایین کمتر از ۱۲۰۰ کیلومتر است.
میگ-۲۵ تولیدی معادل ۱۱۹۰ فروند را داشته است و در شوروی و کشورهای تابع آن به کار رفتهاست. هنوز هم در روسیه و بعضی کشورها به طور محدود مورد استفادهاست.
در طول جنگ ایران و عراق دست کم ۹ فروند میگ-۲۵ به وسیلهٔ اف-۱۴های ایرانی و یک فروند هم توسط اف-۵ ایرانی سرنگون گردید که این آمار مورد تأیید منابع ایرانی، غربی و عراقی میباشد.
در این فیلم شکار میگ 25 نیروی هوایی عراق را توسط خلبانان زبده کشورمان مشاهده کنید.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
روایتی از انقلاب اسلامی در گفتوگو با قاسم تبریزی، استاد تاریخ معاصر
چند کلام با بهادر زمانی، بازیگر نقش سهراب
زنده باد همه ی ایرانیان : آذری - كرد - لر - عرب - بلوچ - فارس - گیلكی - قشقایی . همیشه ایران و همیشه ایرانی .