در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
اگر شما هم چشمتان ضعیف شده باشد حتما ناگزیر به استفاده از عینک شده اید. عینکهایی که برای بیماریهای مختلف چشمی متفاوتند. عینکهایی برای دوربینی یا نزدیکبینی که هنگام مطالعه یا رانندگی باید آنها را به چشممان بگذاریم تا بتوانیم بدون مشکل از پس کاری که در حال انجام آن هستیم، بربیاییم.
نخل شامادورا در رتبهبندی گیاهان تصفیهکننده هوای ناسا، رتبه سوم را در از بینبردن سم فرمالدهید دارد و یک گیاه مناسب برای از بین بردن سموم محیط زندگی شما محسوب میشود.
حتما شنیدهاید که آشپزخانه قلب خانه است اما وجود گاز و موادی که قابلیت شعلهور شدن دارند و همچنین وجود سیمهای برق و... میتواند گاهی وقتها خطرآفرین هم باشد. بههمینخاطر برای ایمنی در آشپرخانه باید نکاتی را رعایت کنیم.
آلودگی هوا یکی از معضلات امروز کلانشهرهای دنیاست. تهران و بسیاری از شهرهای بزرگ ایران هم از این معضل در امان نیستند.
هر قدر هم که گرمایی باشید با سردشدن هوا و آمدن زمستان کم کم بخاری و شومینه، شوفاژ و خلاصه وسایل گرم کننده خانه هایتان را راه میاندازید تا از سرما به گرمای این وسایل پناه ببرید. با وجود این استفاده از وسایل گرمایشی هم آداب و رسومی دارد و باید نکات ایمنی را دراستفاده از آنها رعایت کرد تا مبادا خدای ناکرده دچار عوارض جبران ناپذیر شویم.
قدیمترها همیشه میگفتند هر فصلی میوه مخصوص به آن فصل را باید خورد. حالا که تغذیه و سبک زندگی تغییر کرده و هندوانه یا میوههای دیگر را در هر فصلی میتوان پیدا کرد، قدری برکت این میوهها هم کم شده. انگار قدیمیها بهتر میدانستند که خوردن میوه مخصوص هر فصل، یعنی ویتامینگیری مناسب همان فصل. پاییز هم مثل فصلهای دیگر، نیاز به همین توجه دارد. اگر از انار و نارنگی، پادشاهان همیشگی پاییز بگذریم، چند توصیه را باید درباره تغذیه این فصل جدی گرفت. یادمان باشد که پاییز، معدن انتشار ویروس و سرمای تازه هواست و این نکات به سالمماندنمان کمک زیادی میکند.
گیاه برگ قاشقی جنگلهای انبوه است، نور کم، سایه و کم آبی را به راحتی تحمل میکند و بسیار کم توقع است به همین دلیل میتواند در رده گیاهان آپارتمانی پرطرفدار قرار گیرد.
پاییز فصل درخشش کلمها است. این سبزی نهتنها در سرما رشد میکند بلکه مدتزمان تازه ماندنش نیز افزایش مییابد. تنها با یک وعده کلمپیچ میتوانید مقدار نیاز روزانه خود به ویتامینA ، C و K را دریافت کنید.
تحقیقات علمی نشان دادهاند که انار میتواند فواید زیادی برای سلامتی داشته باشد و خطر ابتلا به برخی بیماریها را کاهش دهد.
از قدیم گفتهاند آب مایه حیات است و ممکن است انسان مدت زیادی بتواند بدون غذا زنده بماند اما بدون آب دوام چندانی نخواهد آورد. شاید این روزها بنرهای سازمان آب را در کوچه و خیابان دیده باشید که نوشته «جان شما و جان آب». «آب را به شما می سپاریم». تا به حال به این جملات تاثیرگذار دقت کردهاید یا فقط آن را خواندهاید و بدون کوچکترین تلنگر به ذهنتان فراموش کردهاید؟ معنای این جملات این است که در مصرف آب صرفهجویی کنیم، به این علت که اگر آب نباشد، حیاتی هم نخواهد بود.
یکی از توصیههای پرتکرار که اغلب از زبان کارشناسان میشنویم و حتی برخی از بلاگرهای فضای مجازی برای آن کمپین راه میاندازند، نوشیدن هشت لیوان آب در روز است. میزان آبی که شاید نوشیدن آن به تصور ما کار سادهای باشد اما در عمل نه تنها در طول روز فرصتی برای مصرف آن پیدا نمیکنیم، بلکه تقاضای بدن در حدی نیست که میل به نوشیدن را در ما تقویت کند. بماند که برخی مشکلات گوارشی و کلیوی و غیره نیز به فرد اجازه نمیدهد بتواند بیش از دو،سه لیوان آب در طی روز بنوشد. اما نیاز طبیعی بدن ما به آب چه میزان است؟ این پرسشی است که متخصصان طب نوین و طب سنتی در مورد آن نظر واحدی ندارند و چون افراد جامعه از سود یا زیان این امر بیاطلاع هستند بلاتکلیف ماندهاند.
دیگر همه این ماجرای معروف را که پا مثل قلب دوم است، شنیدهاید و خدا نکند یکبار گرفتار کفش نامناسب شوید تا این جمله را عمیقا درک و آن را تجربه کنید. اینجاست که متوجه میشوید پا واقعا مثل قلب است که ناراحتیاش میتواند کلی از فعالیتهای شما را مختل و اعصابتان را نابود کند. به همین دلیل باید همیشه حواستان به انتخاب کفش باشد. اینکه چطور میشود یک انتخاب درست داشت هم موضوع اصلی گزارش امروز ماست.
هر چیزی آدابی دارد، غذا خوردن هم. نه فقط در فرهنگ ایران و اسلام، که هر جای دنیا، غذا خوردن آداب خاص خودش را دارد. اما آداب غذاخوردن در کشور و فرهنگ ما خاص خودش است. مثلا هیچکس دوست ندارد سر میز یا سفره ملچ ملوچ بشنود، کسی دوست ندارد دیگران موقع غذاخوردن با دهان باز با او حرف بزنند و ... این موارد در فرهنگ جهانی هم جا افتاده و پذیرفته شده و کمتر پیش میآید در کشوری این موارد در ذهن مردم منفی یا لااقل ناخوشایند نباشد. در کنار این موارد میدانیم در دین اسلام اشاره شده غذاخوردن در بازار مکروه است. چرا؟ چون ممکن است یکی غذاخوردن ما را ببیند و دلش بخواهد و شرایط تهیه آن غذا را نداشته باشد.
غذا خوردن در ادبیات اسلام و ایران از جنبههای مختلفی مورد توجه قرار گرفته است؛ از همسفره شدن با خانواده و دوستان تا همغذایی با اقشار مختلف بهویژه نیازمندان. علاوه بر این حتی نگاه موشکافانهای به طرز خوردن غذا در دین ما وجود دارد، به نحوی که در لسان پیامبر اکرم(ص) و ائمه اطهار(ع) در باب شمرده شمرده تناول کردن غذا و متانت در خوردن طعام احادیث متعددی بیان شده است. با وجود این اما تقلید کورکورانه برخی افراد جامعه از مدهای رنگارنگ دنیای مجازی سبب شده است بسیاری از این آموزههای گرانسنگ رو به فراموشی برود یا در اذهان کمرنگ شود.
امروز در گزارش مفصلی که داشتیم از اینکه چطور یک کفش مناسب بخریم، گفتیم اما یک سؤال مهم دیگر این که برای تابستان و قدم زدن در این روزهای داغ چه کفشی استفاده کنیم؟
همه دوستش داریم اما چارهای هم نداریم جز اینکه در برابر برخی اشعههای مضرش از پوستمان مراقبت کنیم، بالاخره هر خوبی بدیهایی هم دارد ، برای همین این روزهای سال اغلب فکر خرید یک ضد آفتاب خوب هستیم. یک کرم مرغوب که از پوستمان بهخوبی محافظت کند. حال این سؤال پیش میآید که چطور یک ضد آفتاب مرغوب را تشخیص دهیم؟
واکسن ضد آبله، اولین واکسن جهان است و بیماری آبله انسانی تنها بیماری عفونی ریشهکنشده تاریخ محسوب میشود؛ موفقیت بزرگی که نقطهعطفی درخشان در علم پزشکی شناخته میشود.
دبیر سی و هفتمین کنگره بین المللی انجمن رادیولوژی ایران با اعلام اینکه سرطان روده بزرگ، شایعترین سرطان دستگاه گوارش در بین زنان و سرطان معده شایعترین سرطان دستگاه گوارش در بین مردان است، گفت: تشخیص به موقع این بیماریها بسیار حائز اهمیت است و نقش رادیولوژی خصوصا در تشخیص سرطانهای گوارشی بسیار مهم بوده و در نوع درمان آنها تعیین کننده میباشد.
تحقیقات نشان می دهد که بین سرعت راه رفتن و کاهش عملکرد ذهنی ارتباط وجود دارد.
تصور کنین بعد از یه روز کاری سخت، بیاین خونه. وسایلتون رو یه گوشه بذارین و از خستگی ولو شین روی زمین. اون لحظه اگه همسر، بچه، پدر یا مادرتون بیاد و دستشو بذاره روی سرشونههاتون و شروع کنه به مشتومالدادن ... آیآیآی! حتی تصورش هم خستگی رو از تن آدم بهدر میکنه.
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
رییس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم وزارت بهداشت و درمان در گفتگو با جام جم آنلاین:
گفتوگوی جامجم با هاشم بیگزاده و مجید یحیایی، مجریان برنامه «صبحانه ایرانی »شبکه دو