در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
3جشنواره برای 2 ساز
یک؛ هفتمین دوره جشنواره سراسری دفنوازی «دفنوای رحمت» که نخستین دورهای بود که به صورت بینالمللی برگزار میشد، با داوری نهایی بیژن کامکار، احمد خاکطینت و کهژوان ضیاءالدینی با شعار هنر، همگرایی و مهربانی در راستای اصالت، وحدت و مهربانی در مکتب انسانی و با بزرگداشت پیشکسوتان حوزه موسیقی عرفانی دف در کردستان (شامل خلیفه ماشاءالله صفوتی، خلیفه یدالله مرادی، خلیفه ماشاءالله بختیاری، عطا سلامیه و سیدعلاءالدین یاسینی) به کار خود پایان داد؛ رویدادی که از سال 84 به صورت استانی آغاز به کار کرد و با توجه به ظرفیتهای موجود در موسیقی عرفانی دف در کردستان، در سومین دوره در سال 86 به صورت سراسری برگزار شد. از سال 86 تا 93 اما برگزاری جشنواره تعطیل شد تا اینکه دوره پنجم جشنواره در سال 94 و با حضور 18 استان کشور با تجلیل از ارسلان کامکار و دوره ششم هم سال گذشته با حضور 21 استان و با تجلیل از استاد حمیدرضا اردلان انجام شد. در هفتمین دوره نیز که باشکوهتر از دورههای قبل برگزار شد، مهمانانی چون بیژن کامکار و محمدرضا اصلانی حضور داشتند.
دو؛ کرمانشاهیها هم در این میان بیکار ننشستهاند و نخستین جشنواره منطقهای «کهنآواهای تنبور» را طی دو روز بیستم و بیستویکم شهریور در ستایش ساز دیگری برگزار کردهاند. این جشنواره منطقهای در روستای بانزلان دالاهو استان کرمانشاه برگزار شد که با حضور شهرام ناظری، حسین علیزاده، کیهان کلهر، محمدرضا درویشی، علیاکبر شکارچی، پژمان حدادی، علی بوستان و علی اکبر مرادی (تنبورنواز برجسته کرمانشاهی) همراه بود. کهنآواهای تنبور را میتوان اولین جشنوارهای دانست که در یک روستا و در سطح منطقهای و با حضور چنین چهرههای برجستهای از موسیقی ایران برگزار میشود.
سه؛ از کرمانشاه به سنندج برمیگردیم و نگاهی به سومین جشنوارهای میاندازیم که طی این روزها در استانهای کردنشین در حال برگزاری است؛ جشنواره منطقهای دفنوازی و مولودیخوانی با عنوان سراجمنیر به میزبانی استان کردستان در سنندج.
سراجمنیر از بیستم شهریورماه آغاز به کار کرده و امروز بیستودوم شهریور به کار خود پایان خواهد داد. این جشنواره یادآور جایگاه دف برای اهالی کردستان است و هدف از برگزاری آن، ارتقای اشتیاق دینی از طریق هنرهای آیینی، ترویج تفکر عرفان اسلامی، تبادل فرهنگی متعادل هنرهای آیینی، ایجاد زمینهای برای تولید آثار فاخر و ماندگار و ارتقای سطح دانش و توازن گروهها از طریق کارگاههای آموزشی عنوان شده است.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتوگو با دکتر سیدمرتضی موسویان، ضرورت و اهمیت داشتن دکترین در رسانه و دلایل قوت و ضعف رسانههای داخلی و معاند را بررسی کردهایم
ابراهیم تهامی، مهاجم سابق تیمملی در گفتوگو با جامجم:
گفتوگو با محمود پاکنیت بازیگر پیشکسوت سینما، تئاتر و تلویزیون
در گفتوگو با تهیهکننده مستند معروف شبکه سه اولویتهای موضوعی فصل جدید بررسی شد