محمد اصفهانی که به زودی آلبوم «شکوه» Shekveh با صدای وی منتشر و عرضه می شود گفت: خوشبختانه مراحل تکثیر این آلبوم پشت سر گذاشته شده و «هنر اول» که شرکت توزیع کننده اثر است در هشتم دی ماه 1393 آن را روانه بازار خواهد کرد.
دموی این آلبوم را می توانید از اینجا گوش کنید.
وی ادامه داد: این مجموعه حاوی یک سی دی صوتی و یک دی وی دی تصویری است که شامل پنج ترک صوتی و چهار ترک تصویری می شود. ترک های تصویری در حقیقت کلیپ هایی هستند که بر آثار صوتی ساخته شده اند و یکی از قطعات با نام «ابر» فاقد کلیپ است.
خواننده آلبوم «تنها ماندم» با اشاره به اینکه این مجموعه به سفارش ساخته شده و حال و هوای مشابه آلبوم های پاپ وی مانند بی واژه و برکت و ... را ندارد، بیان کرد: «شکوه» حاوی مضامین انتقادی و اجتماعی است که فکر می کنم وظیفه قشر ماست که لااقل در مقطعی از فعالیت های خود به آن بپردازیم. میراث هایی مانند شهدای والامقام و خاندان گرامی شان همچنین جانبازان فداکار و قابل ستایش به معنی واقعی کلمه که واقعیت های انکارناپذیر و مقدس و محترم جامعه ما هستند و همگان با هر مرام و عقیده ای احترام و حرمت آنها را پاس می دارند انگیزه های تصنیف آثار این آلبوم هستند و طبیعی است که این اثر در چنین اتمسفری تنفس می کند و حال و هوایش خاص و برگرفته از حال و هوای شهدا و شیمیایی ها است.
اصفهانی اضافه کرد: یکی از نکات مهمی که در تدوین این آلبوم مدنظر من و گروه بود این ویژگی رفتاری در امام خمینی (ره) است که ایشان دیگران را از هر نوع مدح و تعریف و تمجید از خودشان به شدت پرهیز می دادند و همین عدم رضایت از تعریف و تمجید نکته مدنظر ما بود تا کاری عرضه کنیم که مورد رضای خدا و موجب آرامش روح ایشان باشد. شهدا، جانبازان و خانواده هایشان از میراث هایی هستند که مردم از هر قشر و با هر عقیده ای به آنها علاقهمندند همچنین پرداختن به برخی ناهنجاری هایی که می تواند ما را از هدف اصلی انقلاب - که حاکمیت اخلاق و پرهیزگاری در همه شئون زندگی است - دور کند. همه اینها مسایلی بود که در تولید آلبوم «شکوه» مدنظر قرار دادیم.
وی در پاسخ به اینکه این آلبوم چه حرف جدیدی برای نسلی دارد که نه جنگ را دیده و نه اطلاعات درستی از آن دوران دریافت کرده است، عنوان کرد: ما در این آلبوم سعی کردیم به دور از هر نوع تعصب و مقدس نمایی و بدون لحاظ کردن آنچه امروز از آن به «مصلحت» نام برده می شود و این مصلحت اندیشی گاه به ضرر دین و حقایق ارزشمند آن تمام می شود، به تحلیل هایی مبتنی بر واقعیات انقلاب از جمله مساله دوران دفاع مقدس نزدیک شویم. و امیدواریم این جریان ادامه داشته باشد و مقدمه ای باشد بر یک باز نگری درمان گرا به معضلات امروز جامعه و مردم و جوانان عزیز کشورمان که می خواهند با حفظ دین و باورهای پاک خود در عرصه های جهانی ظاهر شوند و با قامتی افراشته و سری بلند از افتخارات و توانایی های مردم سرزمینشان دم بزنند.
این خواننده و آهنگساز موسیقی پاپ ادامه داد: جوانان امروز با این میزان هوش و ارتباطی که با جهان ارتباطات دارند نیازمند اطلاعات شفاف و درست هستند و اگر ما اطلاعات لازم را در اختیار آنها قرار ندهیم این خطر وجود دارد که از کانال های دیگری اخبار نادرست دریافت کنند. ما باید به روشنی و با صداقت درباره اتفاقاتی چون انقلاب و جنگ با آنها حرف بزنیم و حتی اگر جایی اشتباهی کرده ایم آن را بپذیریم و بدانیم پذیرش اشتباه ما را کوچک نمی کند بلکه نشانه انصاف است و همچنین سبب می شود تجربیات گذشته به درستی در اختیار آیندگان قرار گیرد و از تکرار اشتباهات پیشین جلوگیری شود.
اصفهانی با تاکید بر اینکه سابقون و بزرگترهای جامعه باید سرمشق و الگوی مناسبی برای نسل های امروز و آینده باشند، توضیح داد: ما از این منظر درباره میراث های ماندگار انقلاب مانند دفاع مقدس کار کردیم و از سوی دیگر می خواستیم دلتنگی هایی مانند دلتنگی های خانواده شهدا را نیز بیان کرده باشیم. وقتی مادر شهیدی در اجتماع با یک ناهنجاری عمیق و اساسی رو به رو می شود از خود می پرسد چرا جامعه ای که روزی فرزندان ما برای دفاع از تمامیت فرهنگی آن؛ جانشان را نثار کردند باید امروز دچار چنین مشکلاتی باشد؟
خواننده آلبوم «نون و دلقک» در پاسخ به اینکه آیا برخی کم توجهی ها به جانبازان هم در این اثر مدنظر بوده است؟ گفت: اتفاقا اینگونه نیست که همه جانبازان مورد لطف باشند و برخی از آنها مورد بی مهری هایی قرار می گیرند. عده ای از آنها از غربتشان در آسایشگاه ها گله مندند. ضمن اینکه باید این نکته را مورد توجه قرار داد که جانبازان و خانواده شهدا هم مانند همه انسانها دچار دلتنگی و گلایه می شوند. قبض و بسط روحی در همه انسان ها وجود دارد.
وی در پایان گفت: در پزشکی یک اصل است و آن هم این که ابتدا باید وجود یک بیماری را پذیرفت تا بتوان برای درمان آن اقدام کرد. در آلبوم «شکوه» نیز سعی ما این بوده که مقدمتا به جنبه نقدی و درمانی این مسایل نزدیک شویم.
قطعات قاب، دیدار، سراب، ابر و ماهیا با همکاری علیرضا کهن دیری، مجید اخشابی و پدرام کشتکار و با ترانه هایی از عبدالجبار کاکایی، حضرت امام خمینی (ره)، علیرضا قزوه، مشفق کاشانی و مرحوم سیدحسن حسینی تنظیم شده اند. عکس ها از سعید عبداللهی. علاقمندان برای شنیدن بخش هایی از آلبوم می توانند به سایت محمد اصفهانی مراجعه کنند.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگوی «جامجم» با نماینده ولیفقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران عنوان شد