سرا - خواندنی ها - جدیدترین اخبار ایران و جهان | پایگاه خبری جام جم

خواندنی ها
چابهار، بهشت گمشده ایران

چابهار، بهشت گمشده ایران

۳۰ بهمن ۱۴۰۳ - ۲۱:۳۶

چابهار یکی ازشهرهای بندری ایران است که هوایش همیشه بهاری است وبه همین دلیل هم هست که به آن«چهار بهار» هم می‌گویند. سفر به چابهار در زمستان تجربه‌ای بسیار لذت‌بخش است. چون باورتان نمی‌شود در سرمای زمستان ؛ منطقه‌ای از ایران آب‌و‌هوای بهشتی داشته باشد. این شهر در جنوب شرقی استان سیستان‌و‌بلوچستان قرار دارد و از آنجا که جزو منطقه آزاد تجاری است به‌عنوان فعال‌ترین بندرگاه کشور هم شناخته می‌شود.

قصه همیشه ماندگار جانبازان

به مناسبت سالروز ولادت با سعادت حضرت ابوالفضل العباس‌(ع) پای درددل ایثارگران نشستیم

قصه همیشه ماندگار جانبازان

۱۵ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۲:۱۰

تقویم را که ورق می‌زدم، متوجه شدم ۱۵ بهمن‌ماه ولادت حضرت ابوالفضل العباس(ع) است و روز جانباز نام‌گذاری شده است‌. این‌که یک روز در تقویم رسمی کشورمان به نام این عزیزان فداکار و از خودگذشته نام‌گذاری شده نشان از قدردانی تمام مردم از رشادت‌های آنان در حمایت از خاک وطن دارد اما ای کاش جدای از آن، توجه بیشتری به این قشر می‌شد و برآورده شدن خواسته‌ها و نیازهای تمامی آنها فارغ از نوع و درصد جانبازی در اولویت قرار می‌گرفت تا حداقل رنج کمتری را در زندگی خود متحمل شوند.

عبور از مرز ایران تا خاک عشق

عبور از مرز ایران تا خاک عشق

۱۵ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۱:۴۲

نمی‌دانم برای شما هم پیش آمده یا نه؟ اما برخی مواقع برای هر فردی پیش می‌آید که دلش پر می‌کشد به سوی مکانی که هرگز ندیده اما حس می‌کند سال‌هاست که آنجا را می‌شناسد، مکانی که فقط یک مقصد جغرافیایی نیست. سفر به کربلا و زیارت حرم امام حسین(ع) و حضرت ابوالفضل(ع) از همین مقاصد برایم بود.

جایگاه زن و خانواده در شاهنامه

به بهانه سالروز تولد فردوسی

جایگاه زن و خانواده در شاهنامه

۰۱ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۳:۴۶

روزگاری که ابوالقاسم فردوسی توسی که در روز تولدش قرار داریم، دست به قلم برد و سعی کرد با تبدیل‌کردن داستان‌ها و اسطوره‌های ایرانی به نظم، قدمی ‌بزرگ در ماندگار کردن میراث ملی بردارد، روزگار این سرزمین آشفته بود و فردوسی سعی داشت با بازگشت به ریشه‌ها، دوران مجد و سربلندی گذشته را به یاد ایرانیان بیاورد.

گنبدی فیروزه‌ای با خاک نجف

گنبدی فیروزه‌ای با خاک نجف

۲۴ دی ۱۴۰۳ - ۱۴:۱۱

از تهران که حرکت کنید بعد از تاکستان، ابهر و خرمدره و در فاصله ۱۰کیلومتری آزادراه تهران به زنجان یک جاده فرعی قرار دارد که اگر آن را طی کنید چشم‌‌تان می‌افتد به گنبد آبی‌رنگ سلطانیه در دشت وسیع سلطانیه که از دامنه کوه‌های شمالی منطقه آغاز و تا اولین رشته کوه‌های جنوبی منطقه ادامه پیدا می‌کند. گنبدی پر نقش و نگار به‌جا مانده از دوران حکومت ایلخانان مغول که نشان از رام شدن خلق‌و‌خوی خشن‌شان در همنشینی با ایرانیان دارد.

تهران، نگینی در دامنه‌های جنوبی البرز

تهران، نگینی در دامنه‌های جنوبی البرز

۱۰ دی ۱۴۰۳ - ۱۲:۵۸

با شنیدن کلمه «سفر» یاد چه چیزی می‌افتید؟ استراحت، تفریح، خوشگذرانی یا عکس‌های خوش‌رنگ و لعاب اینستاگرامی؟ ازنظر هرکسی سفر تعریفی داردو از نظر من سفر یعنی معنای زندگی یا نه اصلا خود خود زندگی. درسفر به تنها چیزی که فکر نمی‌کنم مقصد است.

دستانی خالی و چشمانی باز

دستانی خالی و چشمانی باز

۱۹ آذر ۱۴۰۳ - ۱۳:۰۲

«دستانم را از تابوتم بیرون بگذارید تاآنهایی که شب وروز دنبال خوردن حق مستضعفین جهان هستند،ببینندکه بادست خالی به‌سوی خدایم می‌روم و چشمانم را باز بگذارید تا آنهایی که کورکورانه به راهی می‌روند، ببینند من کورکورانه راهم را انتخاب نکردم».این بخشی ازوصیت‌نامه شهیدعباس کرد‌آبادی است.

اگر جبهه نبود، عروج عاشقانه نیز بی‌معنا بود

اگر جبهه نبود، عروج عاشقانه نیز بی‌معنا بود

۱۲ آذر ۱۴۰۳ - ۱۳:۱۵

شهید محمد‌تقی اخوان ۲۸ آبان ماه ۱۳۴۴ در شهر همدان به‌دنیا آمد. در زمانی که محمدتقی تنها ۱۲ سال داشت با وفات پدرش، با تحمل رنج یتیمی، در کنار تحصیل، دستفروشی می‌کرد‌؛ تابستان‌های دوران نوجوانی‌اش را با زبان روزه، کارگری و برای تأمین روزی حلال تلاش می‌کرد.

کاش وقتی ۱۴ساله بودم می‌دانستم!

کاش وقتی ۱۴ساله بودم می‌دانستم!

۱۴ آبان ۱۴۰۳ - ۱۳:۳۲

خوشبختی یک احساس درونی است. افراد زیادی هستند که ما فکر می‌کنیم بسیار خوشبختند. افرادی که ثروتمندند یا از موقعیت اجتماعی خوبی برخوردارند مانند پزشکان و مهندسان که از‌نظر مردم جزو خوشبخت‌ترین و موفق‌ترین افراد جامعه شناخته می‌شوند اما این‌طور نیستند.

چرا دانش‌آموزان مدرسه را دوست ندارند؟

چرا دانش‌آموزان مدرسه را دوست ندارند؟

۰۷ آبان ۱۴۰۳ - ۱۲:۴۶

اگر ازشما بخواهند دوباره به دوران مدرسه برگردید،آیا با میل این پیشنهاد را قبول می‌کنید؟ آیا دوست دارید به دوره‌ای بازگردیدکه مجبور بودید هر روز صبح از خواب بیدار شوید، به جایی شبیه زندان یا اردوگاه کار اجباری بروید، با آداب و ترتیب خاصی در کنار دانش‌آموزان به‌صف‌ بایستید و هر چه معلمان و معاونان مدرسه می‌گفتند، گوش دهید؟ آیا دل‌تان می‌‌خواهد دوباره زمان‌تان را در مدرسه تلف کنید یا دنبال رویاهای واقعی‌تان بروید؟ آیا می‌خواهید زمان به عقب برگردد یا نه؟

ابتلای شعر به روزمرگی

دبیر علمی جشنواره شعر فجر در گفت‌و‌گو با «جام‌جم» تأکید کرد آیین‌نامه این رویداد ادبی نیاز به تجدیدنظر دارد

ابتلای شعر به روزمرگی

نیازمندی ها